Digital Twin, start-up românesc integrator și dezvoltator de soluţii de digitalizare a proceselor de producţie pentru fabrici, consideră că fără granturi, economiile lumii ajungeau în criză socială, nu numai economică.

Compania a accesat un grant pentru capital de lucru de aproape 835.000 lei din care: 725.925 lei grant şi 108.888 lei cofinanţare. Printre principalele obiective ale proiectului sunt menţinerea activităţii pe o perioadă de minimum 6 luni, precum şi menţinerea/suplimentarea numărului locurilor de muncă. Proiectul este cofinanţat din Fondul European de Dezvoltare Regională prin Programul Operaţional Competitivitate 2014-2020.

Citiți și TenarisSilcotub investește într-o nouă linie de producție pentru industria auto

"Fără granturi, economiile lumii ajungeau în criză socială, nu numai economică. Aceste granturi sunt extrem de utile, mai ales business-urilor care au potențial și au fost afectate de pandemie. După cum vedem, toate țările au avut programe de susținere și e bine că există și la noi. Onest vorbind, dacă ne gândim la o companie cu 50 angajați de lângă Pitești, care produce cablaje auto și pe care constructorul o anunță deodată că închide fabrica sau că reduce producția, ce șanse de supraviețuire ar avea această companie fără susținerea șomajului tehnic, fără un credit sau un grant capital de lucru? Nicio bancă nu ar finanța o asemenea companie și s-a demonstrat clar că e mai ieftin să păstrezi locurile de muncă decât să le pierzi și să încerci să le refaci în viitor", a declarat pentru wall-street.ro Eduard Oprea cofondator și director general al Digital Twin.

Trei proiecte noi

Digital Twin are trei proiecte mari la care așteaptă finanțare în 2021 și crede că acestea vor marca o noua etapă în dezvoltarea companiei.

În primul rând, trebuie să recuperăm proiectele amânate în 2020. Apoi lucrăm cu mulți clienți pe care îi sprijinim să investească mai bine în tehnologie. Sunt disponibile aceste granturi și alte proiecte EU, dar firmele trebuie sa aibă planuri clare despre ceea ce investesc, noi îi ajutăm cu simulări de genul test before invest.

Eduard Oprea, director general al Digital Twin

Citiți și Brandurile grupului german Volkswagen au raportat scăderi ale vânzărilor în 2020

În 2020, cifra de afaceri a companiei a scăzut cu mai mult de 30%. Pandemia a afectat sever activitatea companiei, mai ales în vânzarea către clienți noi. Toate evenimentele de business, târguri, expoziții, conferințe au fost anulate, acestea fiind importante pentru promovare.

"Cifra de afaceri a scăzut cu mai mult de 30% în 2020, asta și pentru că veneam după 5 ani de creștere accelerată. Vestea bună este că profitabilitatea în procente a rămas bună pentru că ne-am optimizat cheltuielile încă de la începutul pandemiei. Credem că va fi un an bun, avem stabilitate financiară, avem experiență, sunt proiecte frumoase în derulare și sperăm ca 2021 să fie începutul unui nou ciclu de creștere economică pentru industria auto și întreaga economie", a mai spus Eduard Oprea.

Cititi si TOP: cele mai ieftine crossovere hibride din România

Digital Twin este o companie românească ce oferă soluţii pentru dezvoltare digitală a produsului. Compania a fost înfiinţată în anul 2016 de către inginerii antreprenori Eduard Oprea şi Laurenţiu Nae. Serviciile se adresează companiilor din industriile auto, aero şi celor producătoare de echipamente industriale.

Sursa foto: Nagy-Bagoly Arpad / Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri