JYSK România a încheiat un parteneriat cu World Wide Fund for Nature România (WWF) pentru protejarea habitatelor acvatice din Delta Dunării, care se va desfășura pe o perioadă de trei ani.

În acest timp, compania scandinavă va sponsoriza activitățile ce asigură sustenabilitatea lucrărilor de reconstrucție ecologică derulate de WWF-România în zona Mahmudia, Delta Dunării.

Procesul de reconstrucție de la Mahmudia a transformat o suprafață de 1000 ha, din teren agricol în lac și a determinat crearea de condiții pentru refacerea biodiversității dar si oportunități de utilizare economică sustenabilă a suprafeței de către localnici. După 5 ani de la finalizarea lucrărilor hidrotehnice, sunt necesare acțiuni de întreținere și gestionare a beneficiilor reconstrucției.

Pentru următorii ani sunt esențiale acțiunile de eliminare a speciilor de plante invazive de pe uscat și din apă, de re-plantări de salcie și plop autohton, acolo unde plantele au fost compromise, precum și asigurarea condițiilor de cuibărire pentru păsări.

Zona reconstruită, fosta incintă agricolă Carasuhat, a devenit acum un lac ce poate dezvolta în următorii ani activități economice sustenabile noi, în beneficiul naturii și al comunităților locale - ecoturism, birdwatching, pesca-turism, utilizarea sustenabilă a stufului în produse meșteșugărești.

Pentru ca aceste activități să poată fi realizate în comunitățile locale, WWF-România și-a propus realizarea unui model de dezvoltare socio-economică sustenabilă a zonei, acceptat de către toți factorii interesați din zonă.

În urmă cu 60 de ani, mai mult de 70% din terenurile din Delta Dunării au fost transformate din bălți bogate în pește în terenuri agricole, iar această transformare a dus la probleme de mediu: inundații, secetă sau deșertificare. Ecosistemele acvatice și comunitățile locale au fost afectate de consecințele negative ale acestor transformări.

Odată pierdute zonele umede, au fost pierdute și avantajele pe care acestea le furnizează: protecția împotriva inundațiilor, apă potabilă, lemn, biomasă, oportunități de turism și recreere, și, cele două cele mai importante resurse ale Deltei Dunării, stuful și peștele. Readucerea zonei la starea ei naturală este un proces lung, care are beneficii atât pentru mediu, cât și pentru localnici.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri