Kaufland România donează 250.000 de euro pentru ridicarea Spitalului Modular ATI Piatra Neamț

Kaufland România se alătură demersului asociației Dăruiește Viață și contribuie cu suma de 250.000 de euro la construcția Spitalului Modular ATI Piatra Neamț, în cadrul inițiativei Împreună pentru Moldova!, lansată pentru a ajuta spitalul județean, afectat de incendiul din noiembrie 2020.

Secția de ATI a Spitalului Clinic Județean de Urgență Piatra Neamț (SCJU), unde erau tratați pacienții cu COVID-19, a ars aproape în totalitate la finalul anului trecut. În contextul pandemiei și a evoluției greu de anticipat a acesteia, noul spital modular va ajuta SCJU Piatra Neamț să gestioneze eficient și în beneficiul pacienților și a cadrelor medicale cazurile care au nevoie de terapie intensivă.

Refacerea în urma unei tragedii nu este ușoară, însă când ai parte de ajutor, ea devine posibilă. Acest proiect oferă o șansă în plus la viață și vine în sprijinul cadrelor medicale din Piatra Neamț, în lupta împotriva COVID-19.

Katharina Scheidereiter, CSR Manager, Kaufland România

Secția ATI este inima oricărui spital de urgență, pentru că deservește nu doar pacienții infectați cu coronavirus, ci și traumele, urgențele medicale, pacienții post-operator etc. Noul Spital Modular din Piatra Neamț construit de Dăruiește Viață cu sprijinul donatorilor și al sponsorilor privați va funcționa ca o secție exterioară de ATI, creată în conformitate cu normele specifice unei secții ATI, care le va permite cadrelor medicale și pacienților să lupte pentru viață.

Citeste si:
Kaufland inaugurează un nou magazin și face angajări
Kaufland inaugurează un nou...

Moldova are nevoie de sprijinul nostru. Spitalul Județean din Piatra Neamț deservește nu doar județul Neamț, ci și alte localități limitrofe, iar lipsa unei secții de terapie intensivă paralizează, practic, activitatea spitalului de urgență.

Oana Gheorghiu, fondatoare Dăruiește Viață

Inițiativa Împreună pentru Moldova! este un îndemn la solidaritate și presupune construcția unui Spital Modular ATI care să redea spitalului județean capacitatea de a trata pacienți în regim de terapie intensivă. Astfel, SCJU Piatra Neamț va avea posibilitatea de a trata pacienții cu COVID-19 în cele mai bune condiții și de a proteja pacienții cu alte patologii internați deja în spital. Kaufland România se alătură proiectului și sprijină eforturile de construcție pentru noul spital modular.

Cum va fi organizat Spitalul Modular de la Piatra Neamț

Denumit Spitalul Modular 2 Piatra Neamț, acesta este al doilea spital de acest tip ridicat de asociația Dăruiește Viață în România, după Spitalul Modular 1 Elias în București.

Citeste si:
A început construcția Spitalului Modular ATI Piatra Neamț
A început construcția...

Spitalul va cuprinde:

  • 18 paturi, grupate în 3 saloane și o rezervă de tip izolator
  • Filtre pacienți
  • Zonă de donning și doffing (echipat și dezechipat) pentru personalul medical
  • Laborator de analize medicale și sterilizare
  • Depozite materiale, vestiare, grupuri sanitare
  • Post supraveghere
  • Cameră gardă
  • Platformă tehnică pentru amplasarea CTA-urilor și chillerelor
  • Spațiu tehnic pentru rețelele de fluide medicale

Acest Spital este că va fi construit à la carte, de specialiști, cu instalații de filtrare a aerului, cu presiune negativă, cu instalație de gaze medicale și tot ceea ce are nevoie o secție de terapie intensivă. Fără improvizații și fără merge și așa.

Carmen Uscatu, fondatoare Dăruiește Viață

Cât va dura construcția spitalului

Ridicarea construcției Spitalului Modular 2 SCJU Piatra Neamț va dura aproximativ 8-10 săptămâni, iar deschiderea este preconizată pentru luna aprilie. După terminarea pandemiei, spitalul va putea fi folosit în continuare, ca secție exterioară de ATI, boli infecțioase sau orice alte utilitate definită de spitalul județean.

Citeste si:
Taco Bell deschide un nou restaurant în România
Taco Bell deschide un nou...

Kaufland se numără printre cele mai mari companii de retail din Europa, cu 1.300 de magazine în 8 țări, 132.000 de angajați și o rețea de 141 de magazine în România. Asumarea responsabilității ecologice și sociale este un aspect esențial al politicii corporative Kaufland. Cea mai mare parte a proiectelor CSR ale companiei sunt desfășurate în parteneriat cu asociații nonguvernamentale regionale sau naționale și urmăresc implementarea de programe sociale complexe ce se adresează unor grupuri mari de beneficiari.

Sursa foto: Facebook/ Spitalul Județean de Urgență Piatra Neamț
Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online. Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară. În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Setari Cookie-uri