Citeste si

Analistii Raiffeisen Investment se asteapta la peste 150 de tranzactii private - care exclud privatizarile - in 2007, fata de 129 anul trecut. Valoarea medie pe tranzactie va creste pana spre 15 milioane euro, se mentioneaza in studiu.

Pentru acest an, Raiffeisen Investment estimeaza peste 150 de tranzactii private si cresterea valorii medii pe tranzactie la 15 milioane de euro.

Contactati de Wall-Street, oficialii Raiffeisen Investment au oferit un studiu reprezentativ asupra repartizarii pe sectoare economice a fuziunilor si achizitiilor din 2006. Astfel, sectorul Telecomunicatii/Media/IT a fost cel mai bogat in ceea ce priveste numarul fuziunilor si al achizitiilor, cu 28 de tranzactii private, urmat de cel al industriei grea si usoara, cu 25 de tranzactii. In ceea ce priveste volumul tranzactiilor incheiate in 2006, segmentul farmaceutic a fost cel mai bogat cu un total de 461 milioane de euro la 10 'dealuri', urmat de segmentul serviciilori financiare/asigurari cu un volum de 425 milioane de euro la un numar de 17 tranzactii private.

Insa in ce masura sunt fondurile private de investitii un motor al activitatilor de fuziuni si achizitii din Romania? Chiar daca fondurile private de investitii dispun de sume importante pentru astfel de tranzactii, acestea au fost implicate pe piata locala doar in 14 'dealuri' dintr-un total de 129, nefind luate in considerare tranzactiile in care au fost implicate SIF-uri.
Achizitiile si fuziunile din 2007 vor depasi 2,5 mld. euro