Guvernul a adoptat un proiect de lege prin care se abrogă prevederile Legii 173/2020, referitoare la interzicerea, pe o perioadă de doi ani, a vânzării participaţiilor deţinute de stat la companii, a declarat prim-ministrul Florin Cîţu.

"În şedinţa de Guvern de astăzi a fost aprobat un proiect de lege foarte mult aşteptat, în special, de partea puternică a economiei, de economia privată, proiect de lege care, atunci când a apărut, a creat foarte multă rumoare şi neîncredere în România, proiect de lege care a fost aprobat de opoziţia de atunci, o lege care a fost aprobată atunci în Parlamentul României, proiectul de lege de acum abrogă acea lege care suspenda un lucru firesc pentru o economie de piaţă, dreptul companiilor din România, celor unde statul este acţionar majoritar, să acceseze fonduri din sectorul privat, să fie capitalizate cu fonduri din sectorul privat. Astăzi reparăm această nedreptate (...). Din primul moment am spus că vom abroga această lege în momentul în care vom prelua guvernarea şi astăzi în şedinţa de guvern a fost aprobat un proiect de lege care abrogă Legea 173 din 2020, privind unele măsuri pentru protejarea intereselor naţionale în activitatea economică", a declarat Florin Cîţu, miercuri, la Palatul Victoria, la finalul şedinţei de Guvern, conform Agerpres.ro.

El a adăugat că proiectul de lege va fi trimis în Parlament spre adoptare.

"Este un lucru foarte important, un mesaj clar pentru investitori, atât din România, cât şi din exterior, că acest guvern este un guvern care susţine investiţiile, un guvern care ştie că are nevoie de investiţii pentru a se dezvolta şi este un semnal corect", a declarat Cîţu.

Prin Legea 173/2020, Parlamentul a interzis Guvernului, pe o perioadă de doi ani, vânzarea participaţiilor deţinute de stat la companii.

Sursa foto: Agerpres Foto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri