Firmele românești continuă investițiile masive în modernizarea și digitalizarea liniilor de producție, chiar și în timpul pandemiei. Un exemplu în acest sens vine din partea companiei MINET din Râmnicu Vâlcea, producătorul de textile nețesute din România, care a inaugurat cea mai modernă linie de producție din Europa de Sud Est pentru fabricarea materialelor textile nețesute folosite în construcții și în industria auto.

Noua linie este automatizată în proporție de aproape 100%, existând însă 25 de angajați care doar manipulează materialele prime. Linia de producție din Râmnicul Vâlcea are o capacitate de 25 milioane metri pătrați pe an și va fabrica anual 5.000 de tone de textile nețesute pentru construcții și industria auto. În implementarea liniei de producție de automotive, MINET a investit 6,5 milioane euro.

Grupul din care face partea compania MINET SA are un plan de investiții de 17 milioane euro până în 2022, pentru a crește producția și a moderniza tehnologiile de fabricație în scopul adaptării la noile cerințe ale clienților din țară, dar și la nivel global.

Textilele nețesute: ce sunt și în ce industrii se folosesc

Textilele nețesute sunt în linii mari definite ca structuri de tablă sau bandă legate între ele prin încurcarea fibrelor sau a filamentelor (și prin perforarea filmelor) mecanic, termic sau chimic. Sunt foi plate, poroase, care sunt realizate direct din fibre separate sau din plastic topit sau folie de plastic. Nu sunt realizate prin țesut sau tricotat și nu necesită transformarea fibrelor în fire.

Dincolo de definițiile simple, aceste țesături proiectate deschid o lume a posibilităților inovatoare pentru toate tipurile de industrii.

Textilele nețesute pot fi materiale cu viață limitată, de unică folosință sau o țesătură foarte durabilă. Acest tip de material oferă funcții specifice, cum ar fi absorbția, respingerea lichidelor, rezistența, întinderea și amortizarea. Aceste proprietăți sunt adesea combinate pentru a crea materiale potrivite pentru anumite locuri de muncă, obținând în același timp un echilibru bun între durata de utilizare și costul produsului. Ele pot imita aspectul, textura și rezistența unei țesături și pot fi la fel de voluminoase ca cele mai groase căptușeli.

Pe lângă industria auto și construcții, aceste materiale nețesute pot fi folosite și în agricultură, precum și în fabricarea produselor de uz casnic, cum ar fi scutece de unică folosință sau șervețele.

Printre materialele nețesute folosite de compania MINET se numără vata voluminoasă, fibrele sintetice și geotextilele.

Piața globală pentru textile nețesute - 8 miliarde dolari până în 2022

În contextul în care industria textilă este al doilea cel mai mare poluator la nivel global, MINET își propune să utilizeze în mod sustenabil tehnologia pentru producția textilelor nețesute, pentru a proteja mediul înconjurător.

Piața globală pentru textile nețesute va crește de la un nivel de 2,9 miliarde dolaeri din 2015 până la 8 miliarde dolari până în 2022, potrivit datelor publicate de Stratistics Market Research Consulting.

Compania este subfurnizorul retailerului IKEA și are peste 1.000 de clienți, mulți dintre ei din afara țării, volumul exporturilor în anul 2020 fiind aproape jumătate din cifra de afaceri.

Fondată în 1981, MINET SA este parte a grupului de firme cu același nume. Grupul MINET, cu o cifră de afaceri de 33,1 milioane euro și peste 330 de angajați, oferă servicii integrate, de la producția materiei prime, la prelucrare și distribuție.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri