Electrica are programate mai multe sesiuni de achizitie electricitate atat prin intermediul Bursei Romane de Marfuri (BRM), cat si al OPCOM, pentru a-si acoperi deficitul de energie, pe care l-ar putea inregistra dupa 1 aprilie, cand ii expira contractele incheiate direct cu producatorii.

Electrica vrea sa cumpere prin intermediul Bursei Romane de Marfuri (BRM) o cantitate totala de electricitate de 1.980.300 MWh, cu livrare in banda la puteri cuprinse intre 20 si 50 MW, informeaza NewsIn. Pentru data de 22 martie 2007, furnizorul si distribuitorul de energie electrica are programate noua licitatii de achizitie. Potrivit anunturilor postate de Electrica pe site-ul BRM, compania este dispusa sa achizitioneze si pachete mai mici de energie, cu o putere de 5 MW, in banda. Livrarea ar trebui sa se faca in perioada 01.04.2007 - 31.12.2007.

Pe bursa de energie OPCOM, Electrica organizeaza trei sesiuni de licitatii, in zilele de 21, 22 si 23 martie, pentru a achizitiona o cantitate de energie de aproape 200.000 de MWh, la un pret de pornire de 170 de lei/MWh.
In cadrul primei sesiuni de licitatii, Electrica urmareste sa achizitioneze 94.080 MWh, la pretul de pornire de 170 de lei/MWh. Pentru perioada 1 aprilie - 30 aprilie, Electrica vrea sa cumpere 64.800 MWh, la o putere de 30 MW, iar restul cantitatii de energie va fi livrata in perioada 1 mai - 30 iunie 2007.

In cea de-a doua sesiune de licitatii, cantitatea pe care Electrica vrea sa o cumpere este de 72.960 MWh, cu 170 de lei pe MWh. Aproape 60.000 de MWh vor fi livrati in luna aprilie, iar restul in perioada 1 mai - 30 iunie.
Pentru data de 23 martie, Electrica urmareste achizitionarea a 28.800 de MWh, tot la pretul de pornire de 170 pe MWh, cantitate care va fi livrata in luna aprilie.

Compania de electricitate a achizitionat in ultimele saptamani prin intermediul OPCOM mai multe pachete de electricitate de la diferiti producatori. Electrica a notificat, la recomandarea Ministerului Economiei si Comertului (MEC), consumatorilor sai eligibili ca, de la 1 aprilie, exista posibilitatea de a furniza mai putina energie, declara, in urma cu doua saptamani, ministrul de resort, Varujan Vosganian.

Ministrul spunea ca a avut o intalnire cu directorul general al Electrica, Nicolae Coroiu, si l-a informat pe acesta ca nu va mai prelungi ordinul prin care Electrica va putea sa cumpere energie direct de la producatori. "I-am pus in vedere ca nu-i voi prelungi ordinul si ca aceste cantitati, incepand cu 1 aprilie, vor fi tranzactionate pe bursa. Este vorba de 9-10% din cantitatea totala de energie electrica", arata Vosganian.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Citește și
Hidroelectrica a vandut energie pe bursa de numai 1,76 mil lei
Setari Cookie-uri