Shell Gas, membra a grupului Shell, a iesit de pe piata autohtona a gazului petrolier lichefiat (GPL) in urma vanzarii afacerii catre compania franceza Rubis. Shell a vandut de asemenea si afacerile sale cu GPL pe care le desfasoara in Bulgaria, Cehia, Germania, Spania, Elvetia. Vanzarea diviziei din Romania va fi supusa dreptului de preemptiune si preaprobare exprimate de catre partenerii Shell de pe piata locala.

ôNe concentram investitiile in zonele in care are deja o prezenta considerabila, investind si dezvoltandu-ne pe pietele cu cel mai ridicat potential de crestere. Am facut progrese semnificative in simplificarea portofoliului, reducerea complexitatii si a costurilor de operareö, a declarat Erwin Friederich, vicepresedintele Diviziei GPL din Shell.

Shell Gas Romania a fost creat in 1996, ca un joint-venture intre Grupul Shell care detine 55% din actiuni si Petrom 45%. Shell Gas este unul dintre cei mai importanti jucatori de pe piata gazului petrolier lichefiat, alaturi de Butan Gas Romania sau Crimbo Gas. Daca tranzactia cu Rubis va fi finalizata si in Romania, acesta va reprezenta punctul de intrare al companiei franceze pe piata romaneasca de profil.

Rubis este un operator international din industria petroliera cu sediul la Paris, specializat in sectorul downstream si cu oexperienta semnificativa in domeniul GPL. Prin intermediul marcii Vitogaz, Rubis este prezent pe pietele GPL din Europa, Africa si Caraibe. Compania franceza a achizitionat activitatile GPL ale Shell din Antilele Franceze si din Guyana Franceza.