Investitiile de mediu realizate anul trecut de Holcim Romania au fost de 3,5 milioane de euro, cu 40% mai mult decat estimarea initiala de 2,5 milioane de euro, iar estimarile pentru acest an se ridica la aproximativ 2,8 milioane euro, in proiecte privind protectia mediului.
Protectia mediului inconjurator este un obiectiv prioritar pentru care Holcim Romania a investit peste 23,5 milioane euro in perioada 1998 - 2006 in tehnologii ecologice. Holcim este primul producator de betoane din Romania care a implementat conceptul de "Statie Ecologica de Betoane" in anul 2001, odata cu lansarea statiei din Pitesti, iar in prezent toate cele 15 statii de betoane detinute si operate de Holcim Romania respecta conceptul de statie ecologica.

"Investiile pe care le-am facut si pe care le vom face in protectia mediului, vin in intampinarea recentului acord al Consiliului Europei de reducere a emisiilor de CO2 si de prevenire a incalzirii globale, a efectului de sera. Holcim Romania, s-a aliniat deja la standardele Grupului Holcim si ale uniunii europene", a declarat Markus Wirth, Director General al Holcim Romania, intr-un comunicat de presa.

Cele mai importante proiecte de investitii in domeniul protectiei mediului inconjurator realizate de Holcim Romania in 2006 au fost: modernizarea fabricii de ciment din Alesd, reducerea emisiilor de praf la fabrica de ciment din Turda, modernizarea fabricii de ciment din Campulung, dezvoltarea activitatii de co-procesare a deseurilor la fabricile de ciment din Campulung si Alesd, dar si o serie de proiecte de responsabilizare sociala pentru constientizarea si educarea in domeniul protectiei mediului.

Holcim a investit in 2006 aproximativ 57 milioane euro intr-o serie de proiecte privind modernizarea tehnologiei de productie, protectia mediului, dezvoltarea afacerii, sanatatea si securitatea in munca, proiecte sociale si de resurse umane.

Holcim este unul dintre liderii mondiali in productia de ciment, betoane si agregate (nisip si pietris) si in servicii aferente industriei materialelor de constructie. Compania elvetiana a cucerit o prezenta puternica pe piata in peste 70 de tari, pe toate continentele. Holcim a fost una dintre primele companii din aceasta industrie care a investit in Europa de Est dupa 1989.

Holcim Romania S.A. detine in prezent 3 fabrici de ciment in Turda, Campulung si Alesd, 15 statii ecologice de betoane si 4 statii de agregate.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri