AVAS a publicat ieri anuntul de vanzare a actiunilor detinute la societatea Avioane Craiova, reprezentand 80,94% din capitalul social, oferta fiind valabila pana la data de 11 mai 2007, cu posibilitatea de prelungire, informeaza NewsIn. Vanzarea se va face prin negociere pe baza de oferte finale, imbunatatite si irevocabile, in conformitate cu prevederile legislatiei in domeniul privatizarii aflate in vigoare.

Dosarul de prezentare a societatii comerciale poate fi procurat de la AVAS, incepand cu data de 21 martie 2007. Potentialii cumparatori vor depune documentele de participare, documentele care atesta indeplinirea criteriilor de precalificare si oferta finala pana la 2 mai 2007, ora 11.00. Deschiderea plicurilor se va face tot pe 2 mai 2007, la orele 13.00.

Avioane SA Craiova are un capital social de 2,2 milioane lei si are ca obiect principal de activitate constructia si reparatia de aeronave si nave. AVAS detine un pachet de 80,94 % din pachetul de actiuni, restul de 19,06% fiind detinut de alti actionari. AVAS a mai incercar, in septembrie 2006, sa vanda pachetul majorutar de la Avioane Craiova insa AVAS nu a inregistrat nicio oferta.

La negociere vor putea participa numai ofertantii - persoane juridice sau consortiu format din persoane juridice sau din persoane fizice impreuna cu persoane juridice.

Persoanele fizice vor putea participa la procesul de privatizare doar in consortiu cu persoane juridice, impreuna cu care vor face dovada indeplinirii (in mod cumulativ) a criteriilor de precalificare. Candidatii care doresc sa fie precalificati sub forma de consortiu (cu maximum patru membri) trebuie sa furnizeze documente care sa ateste urmatoarele: nominalizarea unui investitor strategic care sa conduca/reprezinte pe membrii consortiului; interesele relative ale membrilor consortiului, contributia acestora la capital si drepturile de vot (in cazul in care acestea difera).

De asemenea, trebuie sa aiba o cifra de afaceri, aferenta intregului consortiu pe anul 2005, de minimum 15 milioane euro, investitorul strategic, care va conduce/reprezenta consortiul, va trebui sa faca dovada unei experiente de minimum cinci ani in activitati specifice industriei de constructii si reparatii de aeronave.

La procesul de privatizare pot participa: a) ofertantii persoane fizice/juridice, romane sau straine, care in mod direct sau prin intermediul societatilor la care sunt actionari/asociati majoritari, nu au inrautatit in mod vadit situatia economico-financiara a unor societati comerciale privatizate anterior, ca urmare a neindeplinirii sau indeplinirii cu intarziere a obligatiilor asumate prin contractele de vanzare-cumparare de actiuni incheiate cu oricare institutie publica implicata. b) ofertantii care fac dovada inexistentei sanctiunilor penale pentru savarsirea urmatoarelor fapte: gestiune frauduloasa, abuz de incredere, fals, inselaciune, delapidare, marturie mincinoasa, dare sau luare de mita sau alte contraventii si infractiuni prevazute de Legea nr. 11/1991 privind combaterea concurentei neloiale, cu modificarile si completarile ulterioare, pentru ei si/sau actionarii/asociatii.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri