Societatea de turism Mamaia SA a incheiat anul trecut cu un profit de 1,54 milioane lei, cu peste 40% mai mic fata de 2005, in conditiile in care cifra de afaceri a scazut cu aproximativ 25% in 2006, la 8,39 milioane lei. Veniturile totale ale firmei au scazut de la 12,9 milioane lei in 2005 la 9,9 milioane lei in 2006. Costurile activitatii Mamaia SA au fost in 2006 de 7,8 milioane lei.

Volumul total al investitiilor realizate in 2006, inclusiv cele in curs, a fost de 1,79 milioane lei, "reprezentand in principal lucrarile de construire a Vilei Turistice Mamaia, lucrarile de proiectare pentru amenajari interioare hotel Mamaia corp B, precum si achizitii de mijloace fixe de 114.290 lei", se spune in raportul companiei, remis miercuri Rasdaq. Vila Turistica Mamaia va fi data in folosinta in 2007 si a necesitat o investitie de 1,94 milioane lei.

Totalul activelor a scazut in 2006 cu peste sase milioane lei, la 50,4 milioane lei. Compania a motivat scaderea totalului activelor imobilizate in principal de evolutia imobilizarilor financiare, a caror valoare contabila a scazut cu 9,5 milioane lei, datorita sumelor reprezentand obligatii aferente contractelor de leasing imobiliar.

"Pentru viitorul imediat nu putem mentiona factori de incertitudine privind situatia economica a firmei", se spune in raportul anual al companiei, citat de NewsIn. Compania a mai raportat o imbunatatire a nivelului rentabilitatii, dar si cresteri "o scadere semnificativa a ponderii cifrei de afaceri in total venituri fata de exercitiul precedent, precum si cresterea ponderii cheltuielilor totale in total venituri".

Actionarii agentiei de turism a statului Mamaia SA au aprobat, la finalul lunii ianuarie, declansarea procedurilor de fuziune a Mamaia SA cu Litoral SA, prin dizolvarea fara lichidare a Litoral SA si transferul in totalitate a patrimoniului sau catre Mamaia SA. Touroperatorul Litoral SA este detinut, in proportie de 82,27%, de Ministerul Transporturilor, Constructiilor si Turismului (MTCT) si a inregistrat, dupa primele noua luni ale anului 2006, pierderi de 232.236 lei si o cifra de afaceri de 182.596 lei.

S.C. Mamaia S.A. detine titluri de participare, in suma de 10,33 milioane lei, la capitalul social al societatilor S.C. DraculaPark S.A. (489.600 lei - 0,66%), S.C. Telegondola Mamaia S.R.L. (5,74 milioane lei - 63,8%) si S.C. Turism si Agrement S.A. (4,09 milioane lei - 45%).

Capitalul social subscris si varsat al societatii este in valoare de 10,53 milioane lei, detinut, in proportie de 96,57%, de Ministerul Transporturilor, Constructiilor si Turismului (MTCT). Societatea Mamaia SA are ca obiect principal de activitate inchirierea si subinchirierea bunurilor imobiliare proprii, respectiv leasing imobiliar. Obiectul de activitate este completat cu cel de prestari servicii turistice si activitati complementare acestora, precum comercializarea de marfuri si alimentatie publica.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri