Rominserv, contractorul general al Grupului Rompetrol, estimeaza pentru acest an atingerea unei cifre de afaceri de aproximativ 130 milioane de dolari (97,71 milioane euro), in crestere cu 22% fata de indicatorul financiar neaudidat, de 106,3 milioane de dolari (79,9 milioane euro), inregistrat in 2006.

Compania a finalizat in cursul anului trecut un numar de 163 de proiecte de modernizare, constructie si de tip greenfield, cu o valoare totala de 64,5 milioane de dolari. La acestea s-au adaugat 30 de proiecte aflate in diferite stadii de executie, cu o valoare totala de aproximativ 110,3 milioane de dolari, si 65 de proiecte initiate in 2006, de circa 122 milioane de dolari.

Valoarea proiectelor initiate in cursul anului trecut a fost cu aproximativ 42% mai mare fata de cea a proiectelor finalizate. Volumul in crestere de lucrari executate si angajate de Rominserv in 2006 reprezinta o recunoastere a profesionalismului si a experientei echipei, precum si a calitatii serviciilor oferite, a declarat Victor Popovici, director general al companiei si coordonator al Centrului Tehnic de Excelenta - Grup Rompetrol.

Printre proiectele finalizate de companie se numara si cel de pornire a instalatiei de polietilena de joasa densitate (LDPE), o investitie de 30 de milioane de de dolari a Grupului Rompetrol. Lucrarile au vizat revizia si modernizarea instalatiei LDPE (compresoare, reactor, extruder) si a instalatiilor adiacente (depozitul criogenic, magazii), realizarea unui terminal de incarcare/descarcare a gazelor lichefiate pentru a permite aprovizionarea cu etilena transportata pe cale maritima, precum si montarea unei noi instalatii automate de ambalare a produselor finite.

Un alt proiect important derulat de Rominserv in 2006 a fost si modernizarea a trei centrale termice de cartier aferente sistemului de alimentare centralizata cu energie termica din municipiul Onesti, judetul Bacau. De asemenea, compania a incheiat un contract de furnizare de robineti speciali cu Regia Autonoma de Distributie a Energiei Termice (RADET) pentru imbunatatirea retelei de termoficare din Bucuresti.

Printre obiectivele companiei pentru 2007 se numara diversificarea activitatii precum si identificarea de noi clienti si parteneri externi Grupului Rompetrol. De asemenea, Rominserv si-a propus realizarea de proiecte in trei importante domenii de activitate: productia de energie electrica si termica in sistem de cogenerare, infrastructura (alimentari si distributie de apa potabila, gaze si canalizari) in mediul urban si rural, precum si modernizarea/retehnologizarea centralelor termice si a retelelor de distributie de energie termica aferente din mediul urban.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online. Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară. În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:

Setari Cookie-uri