Agentia de evaluare a riscurilor financiare Moody's a atribuit un rating de grup pe termen lung de "Ba2" operatorului feroviar CFR Marfa si a confirmat ratingul de "Ba2" atribuit euroobligatiunilor de 120 milioane euro emise de companie, a anuntat un comunicat al agentiei de rating., anunta NewsIn. Confirmarea ratingului atribuit obligatiunilor a venit in urma schimbarii metodologiei de evaluare pentru companiile europene, care a fost anuntata pe 19 martie. in acelasi timp, perspectiva ratingurilor ramane negativa.

Agentia de evaluare internationala Moody's Investors Service a confirmat, in octombrie 2006, ratingul "Ba2" acordat companiei CFR Marfa, ca urmare a deciziei de a urca ratingul Romaniei pentru datoriile pe termen lung si scurt in valuta si lei la Baa3/P3.

Totusi, analistii agentiei considera ca riscul de neindeplinire a angajamentelor financiare este ridicat, CFR Marfa primind un indice mai slab, de 17 (pe o scara de la 1 la 21, cand 1 reprezinta cel mai scazut risc de neplata a creditelor). Ratingul este motivat de gradul ridicat de dependenta fata de stat si de nevoia de sprijin, dar si de calificativul suveran al Romaniei.

Moody's a motivat anul trecut indicele de 17 prin asteptarea deciziei privitoare la refinantarea euroobligatiunilor de 120 de milioane de euro, care expira in decembrie 2007, a riscului operational datorat nevoii substatiale de investitii pentru eficientizarea companiei si a transparentei scazute cu privire la informatiile financiare si operationale.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Citește și
EY România donează 70.000 de euro pentru lupta împotriva pandemiei COVID-19
Setari Cookie-uri