Electrica si-a asigurat necesarul de energie electrica pentru a acoperi cererea de electricitate dupa data de 1 aprilie, prin achizitii de pe bursa si din import, la preturi inferioare celor din primul trimestru al anului, a anuntat compania.
"Electrica a finalizat contractarea de achizitie de energie electrica pentru consumatorii eligibili proprii si ai filialelor sale. Facem precizarea ca Electrica a realizat achizitiile de energie de pe Piata Centralizata a Contractelor Bilaterale, BRM si import", se arata intr-un comunicat al companiei, potrivit NewsIn. Anuntul Electrica vine la numai o zi dupa ce compania a cumparat energie electrica de la intermediarii si furnizorii Grivco, Ennet Grup, Ezpada si CEZ Romania, in cadrul a cinci contracte incheiate prin intermediul bursei de energie.

Potrivit datelor furnizate de operatorul pietei comerciale, OPCOM, compania de electricitate va achizitiona, in perioada 1 - 30 aprilie 2007, cate 21.600 MWh, in banda, de la companiile Ennet Grup, Ezpada, CEZ Romania, contra unor sume de 165,5 lei/MWh, 162,9 lei/MWh, respectiv 162,9 lei/MWh. Celelalte doua contracte, incheiate miercuri tot de Electrica pe OPCOM, vizeaza cumpararea a cate 14.640 MWh, in banda, in perioada 1.05 - 30.06.2007 de la societatile Grivco si CEZ Romania la preturile de 168 lei/MWh, respectiv 169, 25 lei/MWh.

Electrica a notificat, la recomandarea Ministerului Economiei si Comertului (MEC), consumatorilor sai eligibili ca, de la 1 aprilie, exista posibilitatea de a furniza mai putina energie, declara, in urma cu doua saptamani, ministrul de resort, Varujan Vosganian.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri