Actionarii Oil Terminal SA Constanta (OIL), companie listata la Bursa de Valori Bucuresti (BVB), au ales un nou consiliu de administratie si l-au desemnat pe Mihai Lupu presedintele companiei, potrivit comunicatului transmis catre BVB, potrivit NewsIn. Ceilalti membri alesi in cadrul consiliului sunt Valeriu Roger Nitescu, Jean Catalin Sandu, Catalin Ciuperca, Paul Viorel Costache, Dan Cristian Barbulescu si Nicolae Iliuta.

Potrivit comunicatului de miercuri, remis catre BVB, conducerea companiei Oil Terminal Constanta propune actionarilor, pe 26 aprilie, distribuirea unui dividend brut de 0,00123 lei pe actiune, de 4,3 ori mai mic decat in anul anterior, cand valoare bruta a dividendului a fost de 0,0054 lei.Valoarea totala a dividendelor este de 716.808 lei si reprezinta o treime din profitul net obtinut anul trecut.

Oil Terminal a incheiat anul 2006 cu un profit net preliminat de 2,28 milioane lei (peste sase sute euro), de peste 2,5 ori mai mic decat in perioada similara a anului anterior, potrivit raportarilor transmise Bursei de Valori Bucuresti.

Cifra de afaceri a companiei in 2006 a fost de 121,5 milioane lei, cu 5% mai mica decat in anul anterior cand operatorul a obtinut o cifra de afaceri de 128 milioane lei.

Actiunile Oil Terminal sunt cotate in categoria a II-a la Bursa de Valori Bucuresti. Actiunile companiei au inchis sedinta de miercuri la pretul de 0,28 lei. Compania are un capital social de 58,24 milioane lei. Actionarul majoritar al Oil Constanta este Ministerul Industriei si Resurselor care detine 61,39%. Broadhurst Investments Ltd. detine 11,66% din companie.


Mai multe articole din sectiunea Companii »Citeste si
Investitorii care nu si-au luat concediu vara au castigat 8% pe bursa