Începe construcția celei de-a treia Case Ronald McDonald

Construcția celei de-a treia Case Ronald McDonald destinată părinților și aparținătorilor copiilor aflați sub tratament în spital va demara în următoarele luni la Iași după ce Fundația pentru Copii Ronald McDonald a obținut luna aceasta autorizația de construcție. Această a treia Casă Ronald McDonald din România va deservi familii din toată regiunea Moldovei care vin cu copiii la tratament la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii Sf. Maria din Iași. Fundația Vodafone România susține construirea și activitatea Casei Ronald McDonald Iași, în calitate de membru fondator, cu un buget de 876.600 de lei, costul total al proiectului ridicându-se la 9.000.000 de lei. Construcția este programată să se încheie în luna decembrie a acestui an.

Casa Ronald McDonald Iași va fi construită în incinta Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii Sf. Maria și va avea 19 camere, fiecare cu baie proprie și spații comune: living, zonă de luat masa, bucătărie, spălătorie, loc de joacă pentru copii. Proiectul va deveni casa departe de casă pentru 1.000 de persoane, părinți și rude ale copiilor din toată zona Moldovei care ajung anual la spital pentru internări de lungă durată.

Ani de zile, problema spațiului de cazare alocat părinților și rudelor copiilor internați în unități spitalicești aflate departe de localitatea de domiciliu a fost ignorată. Această situație a generat o mobilizare a societății civile pentru găsirea de soluții.

Angela Galeța, Directorul Fundaţiei Vodafone România

Misiunea Fundației continuă în 2021 cu ridicarea Casei de la Iași pentru ca toți copiii din zona Moldovei să aibă acces crescut la servicii medicale de calitate și totodată să aibă familia aproape pe durata internării.

Citeste si:
[VIDEO] Cum arată cel mai recent pod din sticlă din China
VIDEO Cum arată cel mai...

Amalia Năstase, Președintele Fundației pentru Copii Ronald McDonald

La Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii Sf. Maria din Iași ajung anual aproximativ 50.000 de copii din toată zona Moldovei (sursa), dar și din alte județe. Casa Ronald McDonald din Iași va fi locul unde familiile copiilor bolnavi care au nevoie de internări de lungă durată vor putea locui gratuit, vor putea socializa, vor beneficia de mese calde, pachete de primă necesitate, suport și consiliere, pe toată durata internării copiilor. În Casă, părinții se vor putea odihni, vor putea găti pentru copii, vor avea parte de un întreg sistem de sprijin atât în ceilalți părinți, cât și în echipa Casei și în voluntari. Aflați în proximitatea spitalului și având zero costuri de cazare, transport sau masă, familiile vor avea șansa să își direcționeze energia și resursele exclusiv către îngrijirea micilor pacienți.

Fundaţia Vodafone România este o organizaţie neguvernamentală românească, cu statut caritabil, distinctă şi independentă de operaţiunile comerciale ale companiei, înfiinţată în 1998. În cei peste 20 de ani de activitate, Fundaţia Vodafone România a finanţat 1.168 de programe derulate de 745 de ONG-uri din întreaga țară, în domeniile sănătăţii, educaţiei, serviciilor sociale. Proiectele au avut peste 3 milioane de beneficiari - copii, tineri, vârstnici, persoane defavorizate fizic, social sau economic. Până în prezent, Fundaţia Vodafone România a investit 31 de milioane de euro în proiecte desfăşurate de organizaţiile non-profit partenere.

Fundația pentru Copii Ronald McDonald este prezentă în România de 23 de ani, este principalul susținător al celor două Case din București și Timișoara și, în plus, oferă sprijin diferitelor inițiative care ajută copiii bolnavi și familiile acestora. Casele Ronald McDonald vin în ajutorul părinților copiilor care sunt internați pentru tratamente de lungă durată. Pe durata spitalizării copiilor, părinții nu plătesc cazarea.

Citeste si:
Echipează casa pentru sezonul estival
Echipează casa pentru sezonul...

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online. Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară. În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Setari Cookie-uri