ANIS, Asociația Patronală a Industriei de Software și Servicii, a organizat marți, 20 aprilie, a șaptea ediție a Galei ANIS. În cadrul evenimentului au fost premiate companiile, respectiv proiectele care s-au remarcat de-a lungul anului precedent. În cadrul ediției curente s-au înscris 51 de proiecte, din partea a 29 de companii.

Compania anului a fost desemnată FintechOS, start-up care dezvoltă soluţii de transformare digitală pentru industria bancară şi asigurări. Compania a ajutat anul trecut Idea Bank în procesul de digitalizare, a automatizat și digitalizat procesele de ofertare și contractare ale Grupului Uniqa și a realizat platforma digitală de creditare a TBI Bank.

Finaliștii acestei categorii au fost: Atta Systems cu proiecte precum Medicai și Aurora – dezvoltat pentru UNICEF Romania, care a devenit anul trecut platforma națională pentru servicii sociale, sau Calculatorul DAE, realizat pentru Banca Transilvania și dezvoltat împreună cu Ernst&Young; Planable – care a adăugat noi features platformei de colaborare pentru specialiștii Social Media, precum posibilitatea de a partaja conținut cu colaboratorii care nu au cont pe platformă sau re-proiectarea workspace-ului folosit pentru aprobări; Softbinator Technologies – care a dezvoltat de la zero sistemul bancar digital al unui client cu sedii în Israel și SUA; a creat, de asemenea, o soluție pentru îmbunătățirea experienței utilizatorilor și șoferilor pentru un producător auto premium din Germania și a dezvoltat o altă soluție pentru un jucător de top din industria dispozitivelor inteligente tip wearables.

Startup-ul anului este Medicai, o platformă de radiologie care se integrează cu sistemele on-premise din spitale și clinici, facilitând colaborarea dintre medici și pacienți.

Finaliștii acestei categorii au fost MedX, care a creat o aplicație mobilă – BloodChallenge – prin care oamenii pot dona sânge într-un mod facil și informat, respectiv Planable – platformă de colaborare pentru specialiștii Social Media, utilizată în prezent de peste 5.000 de profesioniști în marketing.

Bittnet Systems a câștigat premiul pentru Programul Educațional al anului, grație proiectului CTRL+N, prin care compania, alături de partenerii implicați, își propune să recalifice peste 25.000 de români în domeniul IT, până în 2026.

Finaliști la această categorie au fost: DB Global Technology, care a implementat un program de masterat in Financial Computing împreună cu Universitatea Politehnica din București și QUALITANCE cu BottomUP Skills, o platformă de e-learning gratuită, prin care antreprenorii și profesioniștii IT își pot îmbunătăți abilitățile în domeniul tehnologiei.

Premiul pentru Produsul software al anului merge către Pentest-Tools.com, un serviciu online cu peste 25 de tool-uri de testare în domeniul securității cibernetice, ce permite utilizatorilor să testeze securitatea site-urilor și a infrastructurii de rețea expuse la internet.

Finaliștii acestei categorii au fost: Medicai - platforma de radiologie care se integrează cu sistemele on-premise din spitale și clinici, facilitând colaborarea dintre medici și pacienți, Mirro.io by Zitec, aplicație de management al performanței resurselor umane și VoxiKids Clinic by Speakquest o platformă online multi-lingvistică pentru copiii cu deficiențe de limbaj, care integrează conținut specializat creat de logopezi și mijloacele de gestionare și urmărire a progresului fiecărui copil înscris în terapie.

Softech este câștigătorul premiului pentru soluția de outsourcing software a anului. Compania a dezvoltat o soluție de management al alertelor pentru un client din domeniul IT care alertează automat factorii decizionali și inițiază pașii necesari pentru un managemet de criză eficient. În prezent, soluția este implementată pe piața europeană și este utilizată de mai multe companii, instituții de medicale și de stat.

Finaliștii acestei categorii sunt Atta Systems, care a dezvoltat o aplicație mobilă pentru International Shari'ah Research Academy din Kuala Lumpur, Malaysia, ce conține resurse pentru profesioniștii din domeniul financiar islamic și Inetum Romania, care a lansat un proiect Cloud de creare a infrastructurii de bază pentru clienții europeni din domeniul telecomuncațiilor, ce va susține cererile pentru un trafic sporit în rețele odată cu lansarea tehnologiei 5G la scară largă.

Proiectul R&D al anului a fost câștigat de Qubiz cu Lifelight – o aplicație de mobil care poate citi pulsul, rata respiratorie și, în curând, conform creatorilor, nivelul de saturație a oxigenului din sânge, în doar 40 de secunde de privit camera telefonului.

Finaliștii acestei categorii au fost Adobe Systems Romania cu Neural Filters, o platformă ce permite aplicarea de funcții avansate de filtrare, bazate pe Machine Learning, în cadrul aplicațiilor Adobe Creative Clouds și Tremend Software Consulting cu HumanoID, o soluție bazată pe Inteligență Artificilă pentru verificarea identității și autenticitatea documentelor.

Proiectul CSR al anului a fost câștigat de DB Global Technology care a donat peste 145.000 de euro către patru spitale din București, sprijinindu-le în lupta împotriva noului coronavirus.
Finaliștii acestei categorii au fost Adobe Systems România – care a lansat un program de voluntariat pentru susținerea elevilor din zonele rurale prin sesiuni de consiliere în carieră și dezvoltare personală, mentorat și cursuri de antreprenoriat și devoltare a abilităților digitale, precum și Bittnet Systems cu proiectul CTRL+N, prin care compania, alături de partenerii implicați, își propune să recalifice peste 25.000 de români în domeniul IT până în 2026.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri