Dupa ce 2006 fost un an record la achizitii si fuziuni pe piata romaneasca, astazi se fac estimari asupra numarului de companii care vor merge la altar in 2007. Valoarea pietei de fuziuni si achizitii din Romania este estimata in 2007, in absenta unor tranzactii foarte mari, la peste 2,5 miliarde de euro, cu mult sub nivelul de 6 miliarde euro din 2006, potrivit unui studiu al Raiffeisen Investment. Conform datelor UniCredit, anul acesta se asteapta sa intre in tara circa 5,6 miliarde de euro, fara a se preciza valoarea investitiilor de pe urma achizitiilor facute de companiile straine.

�In 2007 va exista un potential foarte bun pentru piata de locala de fuziuni si achizitii, cu o activitate mai pronuntata in cea de-a doua parte a anului, iar volumul tranzactiilor vor fi robuste�, a declarat pentru Wall-Street Ciprian Ghetau, seful departamentului de M&A al bancii de investitii Capital Partners.

Potrivit lui Ciprian Ghetau, anul acesta vom asista la o serie de tranzactii importante in sectoare precum este cel financiar, media, retail, real-estate, healthcare sau sectorul serviciilor IT, in timp ce tranzactiile cross-border se vor intensifica. �In 2007, fondurile de investitii de private equity vor reprezenta motorul cresterii numarului de �dealuri� pe piata romaneasca comparativ cu 2006�, apreciaza oficialul Capital Partners.

Cate companii romanesti vor merge la altar in 2007?