În ultimul timp, mai precis de la începutul pandemiei, foarte mulţi dintre noi ne-am orientat atenţia către mediul online. Astfel că, în această perioadă, cumpărăturile online au câştigat un avans important chiar şi la noi în ţară. Dacă ai un mic magazin sau un depozit de dimensiuni mai mari – plin cu produse pe care le comercializezi, ştii cât de importantă este organizarea şi, cu siguranţă, ai nevoie de o soluţie de depozitare care să îţi uşureze munca, dar cel mai important să asigure protecţia produselor.

Iată în continuare câteva aspecte pe care să le ai în vedere atunci când doreşti să cumperi una sau mai multe cutii de depozitare din plastic.

Însă, înainte de toate este important să stabileşti exact scopul cutiilor şi să analizezi cu atenţie produsele pe care le comercializezi. Căci cu siguranţă în magazinul tău, online sau fizic, ai mai multe tipuri de produse. După o analizare mai atentă a acestora vei putea stabili atât necesarul de cutii, scopul lor, cât şi dimensiunile necesare.

  1. Calitate şi Rezistenţă

Rezistenţa este printre primul aspect pe care trebuie să îl ai în vedere atunci când achiziţionezi una sau mai multe cutii de depozitare din plastic. Dacă alegi o cutie din plastic de calitate, pe lângă faptul că aceasta va proteja produsele din interior indiferent de condiţiile de mediu, va rezista şi o perioadă mai îndelungată de timp. Iar în cazul în care, vorbim despre o cutie de plastic pentru depozitarea lichidelor, trebuie să te asiguri că aceasta va sigila perfect conţinutul şi va împiedica scurgerile.

  1. Organizare

Atunci când alegi una sau mai multe cutii depozitare plastic, trebuie să te asiguri că acestea pot fi organizate în mod eficient, astfel încât să uşureze munca angajaţilor tăi şi să păstreze un depozit curat, ordonat şi uşor de accesat. De asemenea, orice soluţie de depozitare pe care o alegi, fie că ne referim o cutie din plastic sau nu, trebuie să permită şi o bună organizare a conţinutului în interiorul său. Mai exact, pe lângă faptul că ea trebuie să încapă perfect în orice tip de spaţiu, trebuie să permită o aşezare eficientă a produselor şi să asigure accesul la ele.

  1. Modul în care poate fi manevrată

Atunci când vorbim despre un depozit al unui magazin, vorbim, în cele mai multe cazuri, de foarte multe produse. Prin urmare, dacă vei alege o cutie de depozitare de dimensiuni mai mari, trebuie să te informezi asupra modului în care aceasta poate fi manevrată şi să te asiguri că este uşor de mutat dintr-un loc în altul.

  1. Vizualizarea obiectelor din interior

Într-un depozit de mari dimensiuni vom regăsi, de cele mai multe ori, mii şi mii de produse, de diferite forme şi dimensiuni. Prin urmare, pentru depozitarea lor trebuie să găseşti o soluţie care, pe lângă protecţie, să îţi permită vizualizarea sau identificarea cu uşurinţă a produselor din interior.

  1. Protecţia conţinutului

Preferăm să menţionăm acest aspect separat, cu toate că el poate fi inclus cu uşurinţa şi la punctul numărul 1. Însă, chiar dacă vorbim despre o cutie de calitate, s-ar putea ca aceasta să nu poată proteja conţinutul din interior de toţi factorii atmosferici, pentru că - poate nu a fost proiectată în acest sens. Prin urmare, înainte de a achiziţiona o soluţie de depozitare, este important să analizezi principalii factori care pot duce la deteriorarea produselor tale.

Cele mai multe cutii din plastic folosite la depozitare vor proteja conţinutul de: şocuri mecanice, scurgeri, umiditate, căldură şi apă.

  1. Protecţia mediului înconjurător

Chiar dacă ai o afacere de mici dimensiuni şi nu ai nevoie de foarte multe cutii, este important să te preocupi şi în acest caz de protejarea mediului înconjurător. Prin urmare, îţi recomandăm să alegi o cutie din plastic care să fie prietenoasă cu mediul înconjurător şi care să poată fi reciclată fără probleme.

De ce să alegi o cutie de depozitare din plastic? Iată câteva motive:

  • Cutiile de depozitare din plastic sunt disponibile într-o gamă variata de forme şi dimensiuni;
  • Cutiile din plastic protejează cu succes conţinutul din interiorul lor.
  • Cutiile din plastic permit o bună organizare a depozitului, fără a implica o investiţie iniţială mare.
  • Cutiile din plastic se potrivesc în orice tip de spaţiu.
  • Pe piaţă vei găsi şi modele de cutii care se pliază, pentru a ocupa mai puţin spaţiu atunci când sunt goale. De asemenea, vei găsi şi modele care se pot aşeza unele peste celalalte, fără a fi nevoie de rafturi.
  • Cutiile de depozitare din plastic îmbunătăţesc productivitatea angajaţilor, deoarece permit o identificare rapidă a conţinutului din interiorul lor, sunt uşor de manevrat şi curăţat. Mai mult decât atât, poţi lipi pe ele şi etichete care să conţină informaţii esenţiale despre produsele din interior.
  • Poţi opta şi pentru achiziţionarea unui capac potrivit. Astfel, vei proteja conţinut de praf.
  • Cutiile din plastic pot fi reutilizate fără probleme.
  • Cutiile de depozitare din plastic sunt durabile, rezistente, eficiente şi ieftine.
  • Cutiile de depozitare pot fi folosite şi în timpul transportului.
  • Cutiile de depozitare din plastic pot fi sigilate.

După cum poţi vedea, avantajele pe care o cutie din plastic le oferă sunt multiple. În cazul în care, doreşti o cutie din plastic, trebuie să ştii că pe piaţa vei găsi o mulţime de modele. Ţie nu îţi mai rămâne decât să o găseşti pe cea care răspunde cel mai bine nevoilor tale.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri