CEZ Romania va incepe, in 2007, un program de investitii intr-o capacitate de productie electricitate de peste 200-300 MW, compania-mama din Cehia dorind sa aloce cateva miliarde de euro pentru segmentul generare energie, a declarat pentru NewsIn, directorul in cadrul CEZ, Doru Voicu.

"Anul acesta, vrem sa incepem un proiect de ordinul sutelor de MW, de peste 200-300 MW, pentru ca, in anii urmatori, sa ne producem singuri energia", a spus Voicu. El a adaugat ca CEZ Cehia vrea sa aloce mai multe miliarde de euro pentru investitii in producerea de electricitate in Europa centrala si de sud-est.

Potrivit directorului pentru dezvoltarea afacerii din cadrul CEZ Romania, compania vrea sa demareze, in 2007, fie participarea la privatizarea si, ulterior, preluarea unei companii de productie energie, fie un program de investitii intr-o capacitate noua.

CEZ intentioneaza sa participe la privatizarea Complexelor energetice Turceni, Rovinari si Craiova, dar, in acelasi timp, s-a inscris si in cursa pentru preluarea termocentralei Borzesti.

"Ne uitam inclusiv dupa centralele de cogenerare locale, mai ales dupa cele din orasele in care distribuim energie. in masura in care municipalitatile doresc privatizarea acestora, noi vrem sa participam", a punctat Doru Voicu. El a adaugat ca intentii in acest sens au fost exprimate de municipalitatile din Arad si Pitesti, iar CEZ este interesata sa preia respectivele termocentrale.

Potrivit responsabilului CEZ, societatea este interesata si de investitii in capacitati noi de producere, de genul termocentralelor pe lignit, in care are experienta compania-mama din Cehia, sau centralelor eoliene si pe baza de biomasa.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri