"Ne-am propus sa investim mai mult in echipamente tehnologice, astfel incat sa ne marim capacitatile de stocare si transport GPL. Dorim sa ne consolidam prezenta la nivel national si, din acest motiv, investitiile propuse sunt esentiale”, a declarat directorul general al ButanGas Romania, Florin Preda.

Potrivit acestuia, piata romaneasca de gaz petrolier lichefiat (GPL) a ajuns, in 2006, la o valoare cuprinsa intre 300-320 de milioane euro. Directorul general al ButanGas Romania estimeaza ca, in 2007, piata va depasi nivelul de 350 de milioane euro.

"Anul trecut, piata de butan a avut o pondere de 54%, cea de propan s-a situat la 10%, restul de 36% revenind segmentului de autogaz. Pentru 2007, nu intrevad schimbari majore in ceea ce priveste aceasta repartizare. Probabil vom asista la o crestere cu un punct procentual pe segmentul autogaz si o scadere corespondenta pe piata de butan”, a mai spus Preda.

ButanGas Romania a avut, anul trecut, peste 10.000 de clienti, iar pentru anul acesta directorul general al companiei estimeaza o crestere cu 15%-20% a acestei valori.

Compania a inregistrat, in 2006, o cifra de afaceri de 56,8 milioane euro, iar profitul brut al companiei a ajuns la 2,1 milioane de euro, in urcare cu 93%, comparativ cu anul 2005.

ButanGas Grup este principalul actionar al companiei cu o detinere de 93,9% din capitalul companiei, restul de 6% fiind detinut de SNP Petrom SA.