Consiliul de Administraţie al Prebet Aiud a decis, în şedinţa de marţi, achiziţia unui pachet de 5% la ROCA Investments, concretizată la un preţ de 2,1 milioane euro.

"Aceasta tranzacţie e o premieră în istoria ROCA din 3 motive. În primul rând sunt confirmate de piaţă atractivitatea şi validitatea modelului de busines: o formulă care se bazează pe capacitatea IMM-urilor din România de a genera valoare adaugată, atunci când au alături un partener implicat. Pe de altă parte, prin preţul tranzacţiei, este recunoscută evaluarea a companiilor în care ROCA deţine participaţii, de 42 milioane euro. Nu în ultimul rând, ne bucură faptul că familia ROCA s-a mărit şi la acest ecosistem pe care-l dezvoltăm se alătură noi acţionari şi astfel misiunea ROCA, aceea de a crea o nouă cultură antreprenorială bazată pe parteneriat, are şi mai mulţi susţinători", a declarat Rudolf Vizental, CEO ROCA, într-un comunicat de presă.

ROCA Investments are o valoare evaluată a companiei de 42 milioane euro, ceea ce reprezintă aproape o dublare faţă de nivelul de 22,3 milioane euro de la finalul anului 2019. Randamentul investiţiilor pentru anul 2020 este şi el în creştere, ajungând la 62%.

ROCA Investments face parte din Impetum Group, alături de care şi-a asumat misiunea de a genera impact pozitiv în economia României prin maximizarea valorii în fiecare etapă a unui business.

Pornită în urmă cu 3 ani, ROCA este prezentă în 10 judeţe ale ţării, în 5 mari sectoare de activitate: agrifood, logistică, servicii industriale, producţie materiale de construcţii, îngrijirea personală. Cele 13 companii din portofoliu (din care două inactive) au generat în 2020 o cifră de afaceri cumulată de 98 milioane euro, un profit operaţional (EBITDA) de 5 milioane euro şi au peste 1.000 de angajaţi.

Ecosistemul ROCA este format în prezent din companiile: Frigotehnica (industria frigului), BICO Industries (producător de plasă din fibră), Romcargo Maritim (operator portuar), RDF Arad (agribusiness), Electroplast (producător de cabluri electrice), MECANEX (producător de pompe pentru diverse industrii), Piscicola (fermă piscicolă), Artesana (produse lactate artizanale), CAHM (îngrijire personală), Yellow.Menu (restaurant online) şi Sinteza (industrie chimică).

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Șișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri