Unilever si-a informat astazi angajatii despre decizia de a reloca productia brandului Kaliakra din Bulgaria in Romania. Aceasta decizie este parte a planului companiei de a isi concentra operatiunile de productie in locatii strategice, capabile sa sustina cresterea pe termen lung.
Ca si consecinta a acestei decizii, operatiunile de productie ale fabricii din Dobrich, Bulgaria, vor inceta imediat. Toata productia fabricii din Dobrich se va transfera pe platforma industriala de la Ploiesti, unde sunt produse brandurile Knorr, Rama si Delma ale companiei Unilever.

"Nu a fost o decizie usor de luat. Suntem constienti de implicatiile sociale asupra angajatilor nostri din Dobrich, de aceea as dori sa le promit fiecaruia dintre ei ca ne vom comporta responsabil si ii vom trata cu respectul si demnitatea pentru care compania Unilever este cunoscuta", a declarat Marc Engel, vicepresedintele pentru operatiuni logistice al Unilever Europa.

Decizia de a opri operatiunile de productie de la Dobrich afecteaza un total de 70 de angajati directi ai companiei Unilever si 30 de persoane aflate sub contract de colaborare.

Alexandra Gatej, Presedinte al Unilever pentru Europa Centrala si de Sud, a reafirmat importanta brandului Kaliakra ca parte a unui portofoliu regional de succes si a confirmat ca relocarea productiei nu va influenta planurile pe termen lung de investitie in unul dintre cele mai cunoscute produse din Bulgaria.

"Gustul, calitatea si disponibilitatea produselor cu brandul Kaliakra nu se vor schimba", a declarat Alexandra Gatej. "Echipa de marketing si vanzari a Unilever Bulgaria se va asigura ca produsele noastre vor continua sa fie disponibile pentru partenerii nostri si pentru consumatori".

Unilever South Central Europe este o companie regionala care coordoneaza de la Bucuresti operatiunile din Romania, Bulgaria, Serbia, Muntenegru, Albania, Macedonia si Moldova. Portofoliul Unilever cuprinde branduri cunoscute precum Dero, Dove, Rexona, Axe, Cif, Domestos, Knorr, Rama, Delma si Kaliakra.

Unilever South Central Europe a avut o cifra de afaceri de 175 milioane Euro in 2005 si angajeaza 800 de persoane in regiune, dintre care 430 pe platforma industriala inaugurata in decembrie 2006 la Ploiesti.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri