Compania românească Green WEEE a reciclat 150.000 de bucăți de echipamente cu ecran plat (LCD, cu plasmă și LED), în primul an de la deschiderea liniei de pentru ecrane plate, care este singura din Europa Centrală și de Est.

Ecranele plate - LCD, plasmă și LED conțin beriliu, cadmiu, plumb, mercur și alte substanțe periculoase, fiecare dintre acestea putând prezenta riscuri pentru sănătatea umană sau pentru mediul înconjurător. Pentru că LCD-urile conțin tuburi fluorescente CCFL, se lucrează la extragerea substantelor și materialele periculoase, în special mercur, care este îndepărtat într-un mediu controlat. Restul fracțiunilor rezultate, precum metale și plastice sunt tratate cu ajutorul echipamentelor GreenWEEE și apoi sunt reintroduse în circuitul economic ca materii prime secundare, potrivit comunicatului.

Tehnologia este în continuă evoluție, punând la dispoziția noastră echipamente din ce în ce mai complexe, dar care au și un conținut de substanțe periculoase. Din acest motiv trebuie să găsim variante sigure și responsabile atunci când aceste echipamente nu mai sunt funcționale.

Marius Costache, Director General GreenWEEE

Green WEEE face parte din parcul integrat de reciclare Green Group. Aflată în piață de 18 ani, compania este specializată în tratarea și reciclarea DEEE-urilor (deșeuri de echipamente electrice și electronice).

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri