Primele doua benzinarii Rompetrol din Franta vor fi lansate intre 17 si 20 aprilie, urmand ca, pana in septembrie, toate benzinariile Dyneff, mai putin cele din mediul rural, sa fie transformate sub marca Rompetrol, a declarat pentru NewsIn, presedintele grupului, Dinu Patriciu. "Primele doua statii Rompetrol din Franta vor fi lansate intre 17 si 20 aprilie. Acestea sunt amplasate pe autostrada Toulouse - Narbone, langa Carcasone", a declarat Dinu Patriciu.

Potrivit acestuia, urmatoarea benzinarie Rompetrol din sudul Frantei va fi cea de la Saint-Etienne, care va fi lansata in cursul lunii mai. "Odata cu statia de la Saint-Etienne, vom lansa, in premiera pe piata din sudul Frantei, un nou produs. Este vorba de carburantul ecologic E85, care contine 85% etanol si 15% benzina", a spus Patriciu.

Presedintele Rompetrol a adaugat ca restul benzinariilor Dyneff, cu exceptia celor din mediul rural, vor fi transformate sub marca Rompetrol pana in luna septembrie. "Avem insa un proces de construire continua si vom participa la licitatii pentru alte amplasamente pe autostrazi", a explicat Patriciu.

In privinta costurilor acestui proces, Patriciu a aratat ca o benzinarie amplasata pe autostrada poate costa chiar si in jur de patru-cinci milioane de dolari. "Pentru intregul proces de transformare a statiilor Dyneff am alocat 25 de milioane de dolari, care vor fi cheltuiti in acest an", a precizat Patriciu.

Presedintele grupului a mai spus ca pana la finele anului va face publica si o decizie in ceea ce priveste extinderea brandului Rompetrol in Spania. Potrivit acestuia, Rompetrol urmareste achizitionarea unei rafinarii in bazinul Marii Mediterane, in Franta sau Italia, care sa alimenteze benzinariile din sudul Frantei, "dar nu numai acestea". "in prezent, producem patru milioane de tone de carburanti, dar vindem 7,5 milioane de tone, astfel ca trebuie sa ne echilibram. Vrem sa achizitionam aceasta rafinarie cat mai curand, dar procesul este deosebit de complex", a aratat Patriciu.

Acesta a explicat ca nu se poate estima in prezent care vor fi fondurile alocate de Rompetrol pentru achizitionarea acestei capacitati. "Astfel de procese dureaza cu lunile, uneori cu anii. Depinde de capacitate si de alte multe lucruri. Oricum, avem capacitatea de a finanta o astfel de achizitie", a mai spus Patriciu.

Grupul Rompetrol a inregistrat anul trecut o cifra de afaceri consolidata de 5,65 miliarde de dolari, in crestere cu 135% fata de 2005, in urma achizitionarii Dyneff, si un profit operational de 164 milioane de dolari, identic cu cel din 2005. Compania franceza Dyneff a fost achizitionata de Rompetrol la sfarsitul lui 2005 si opereaza o retea de 226 de benzinarii in Franta si depozite in Spania si Franta.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri