Vanzarile online de flori tind sa devina mai profitabile decat afacerile traditionale, pentru ca romanii sunt din ce in ce mai ocupati
"Vanzarile online merg cu siguranta mult mai bine. De opt martie am avut vanzari in valoare de 20.000 lei, de sapte ori mai mari decat cele inregistrate in floraria pe care o am in Bucuresti", a afirmat citata de NewsIn, proprietara florariei online " EFloral ", Alina Bajenaru. Ea considera ca aceasta crestere a vanzarilor se datoreaza faptului ca "sunt multe persoane care nu au timp sa mearga la magazin sa cumpere flori, iar magazinul nu o sa aiba niciodata acelasi vad comercial pe care il are o pagina de internet".

De aceasi parere sunt si reprezentantii florariei "FloriDeLux" care cred ca vanzarile online de flori au tendinta sa devina mai profitabile decat comertul cu flori din magazine deoarece "sunt foarte multi romani ocupati". Anul acesta "FloriDeLux" a avut vanzari de peste 70.000 lei numai in ziua de opt martie.

Piata distributiei de flori online din Romania este in plina expasiune, in ciuda faptului ca majoritatea comerciantilor s-au confruntat la inceput cu reticenta clientilor care erau neincrezatori in sistemul de plata sau in conditiile de livrare. Florariile online inregistreaza cele mai mari vanzari in perioadele 14 februarie, 1, 8 martie, Pastele si Craciunul.

Printre clientii florariilor online se numara si persoane plecate in strainatate care comanda flori pentru rudele sau prietenii din Romania. "Primele comenzi le-am avut de la persoane plecate in Canada, Italia, SUA, Australia", a declarat potrivit NewsIn, project manager-ul florariei online FlorarieinBucuresti.Clientii pot plati prin transfer bancar, card sau ordin de plata, iar florile vor fi livrate in maximum patru ore de la efectuarea comenzii .Cele mai vandute flori sunt trandafirii si florile de camp, iar preturile acestora variaza intre 14 lei (un trandafir) si 150 lei (un aranjament floral).

Cei care doresc sa isi deschida o florarie online pot prelua afacerea in franciza de la reteaua de florarii locale din Romania, FloriinRo. Taxa de aderare este de 999 euro si include toate informatiile necesare deschiderii unei florariii locale.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri