Aproape 60% dintre companii plănuiesc să crească ritmul angajărilor, deşi 45% din totalul organizaţiilor afirmă că se luptă cu lipsa candidaţilor calificaţi, reiese din studiul "Tendinţe în recrutarea remote în 2021", realizat de compania de consultanţă de business Valoria, în colaborare cu Mingle, platforma de automatizare a recrutării.

Patru din zece manageri (40%) susţin că vor creşte numărul rolurilor remote, pentru candidaţii care vor să lucreze la distanţă. În contextul planurilor de creştere previzionate, atragerea talentelor domină lista priorităţilor pentru 2021. Astfel, pe primul lor în top, 55% dintre companii pun crearea unor experienţe de recrutare mai bune candidaţilor, 48% mizează pe employer branding, 45% pe folosirea platformelor de social media în recrutare, 35% pe transformarea digitală, iar 32% pe construirea unei baze de date de candidaţi.

De asemenea, în ceea ce priveşte provocările cu care s-ar putea confrunta companiile pe parcursul acestui an, 45% declară că se luptă cu lipsa candidaţilor calificaţi, în timp ce, pe locul al doilea, se află problemele cu atragerea unui număr suficient de aplicaţii (44%). Pe următoarele poziţii se regăsesc: evaluarea abilităţilor sociale (41%), o fluctuaţie mai mare a personalului (33%), trendul de creştere a salariilor (33%) şi tranziţia către folosirea tehnologiei în Resurse Umane (32%).

Angajații flexibili, doriți de companii

Potrivit sursei citate, când vine vorba despre alegerea candidaţilor potriviţi, angajatorii îi caută pe cei care se pot adapta cu uşurinţă unui mediu de lucru aflat în continuă schimbare. Pe primele locuri în răspunsurile companiilor se află dorinţa de creştere şi învăţare a candidaţilor (77%), capacitatea de adaptare şi rezilienţa (62%), capacitatea de a rezolva probleme (47%), abilitatea de a utiliza tehnologia (45%).

Alte aspecte care vor face alegerile de recrutare ale companiilor în 2021 includ: inteligenţa emoţională (38%), capacitatea de auto-conducere (35%), creativitatea (29%), auto-motivaţia (25%) şi gândirea critică (20%).

Companiile vor menține munca de acasă

La capitolul muncii remote (de acasă), 40% dintre companii sunt deschise să crească numărul acestor posturi. În acest sens, 90% dintre organizaţii anunţă că vor creşte sau menţine numărul etapelor de recrutare care se desfăşoară online, păstrând în acelaşi timp durata procesului de angajare. În timp ce 65% dintre companii îşi doresc să păstreze majoritar procentul celor care lucrează din birou, pentru restul de 35% rămâne deschisă posibilitatea de a avea preponderent forţa de muncă în regim de lucru remote, relevă studiul de specialitate.

Majoritatea companiilor (62%) au în plan să gândească alternative "remote" pentru beneficiile oferite colegilor din birou, dar şi să ajusteze salariile în funcţie de locul din care lucrează candidaţii (20%).

Valoria este o companie de consultanţă, training şi executive coaching, care ajută antreprenorii să îşi dezvolte afacerile.

Aplicaţia de automatizare Mingle care încurajează echipele de Resurse Umane să reducă munca manuală, să urmărească indicatorii de recrutare şi să organizeze candidaţii din toate sursele într-un singur loc.

Sursa foto: Pexels

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri