Actionarii producatorului de dulciuri Kandia Excelent, listata la Bursa de Valori Bucuresti (BVB), au aprobat achizitionarea unor marci ale Kraft Foods in valoare de 10 milioane euro pe care le vor plati prin contractarea unui credit.

Achizitionarea marcilor si echipamentelor Kraft, in valoare de maxim 10 milioane euro, va fi incheiata dupa ce Consiliul Concurentei va autoriza o astfel de tranzactie. Pentru finantarea acestei achizitii, Consiliul de Administratie doreste contractarea unui credit in valoare maxima de 10 milioane euro, pentru care va garanta cu activele companiei, potrivit NewsIn.

Statutul companiei urmeaza sa fie modificat conform noii legi a companiilor, se precizeaza in comunicat. Una din principalele modificari consta in mandatarea Consiliului de Administratie sa majoreze capitalul companiei cu maximum 50% in decursul unui an fara a avea nevoie de aprobarea actionarilor, la momentul deciziei.

Kandia are un capital social de 12,063 milioane lei. In aprilie 2004, actionarii companiei Excelent au decis fuziunea cu firma Kandia din Timisoara. Actionarul majoritar al companiei este Axis Investments Ltd, care controleaza 83,96% din capitalul social al companiei. Actiunile emise de societate se tranzactioneaza la categoria a doua a Bursei de Valori Bucuresti din data de 8 septembrie 1998.

Compania Kandia Excelent a agreat preluarea afacerii cu produsele zaharoare Silvana si Sugus de la compania Kraft Foods Romania. Prin acordul incheiat la data de 1 decembrie, compania Kraft Foods Romania va asigura servicii de productie si alte servicii de suport catre Kandia Excelent pe toata perioada tranzitiei

Producatorul de dulciuri Kandia Excelent a afisat, in 2006, un profit net de 26,63 milioane lei, de peste patru ori mai mare decat profitul dupa impozitare de 6,1 milioane lei realizat in 2005. Cifra de afacei a companiei a scazut cu 1,8%, de la 124,67 milioane lei in 2005, pana la 1222,48 milioane lei anul trecut.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »Citeste si