Primul autobuz electric românesc va circula în teste pe străzile din municipiul Brăila, începând de marţi şi până pe 2 iulie, potrivit informaţiilor furnizate de compania producătoare, într-o conferinţă de presă organizată alături de primarul Brăilei, Marian Dragomir.

"Autobuzul a fost în teste la Oradea şi ne-am dorit foarte mult ca primul autobuz electric românesc să fie testat şi la Brăila. Primăria Brăila are în intenţie un program mai amplu de achiziţie a unor autobuze electrice şi de modernizare a parcului auto Braicar. Felicit compania producătoare pentru această oportunitate lansată pentru industria românească, dar şi pentru municipiile din Romania. Autobuzul va circula pe aproape toate traseele din municipiul Brăila până pe data de 2 iulie", a declarat primarul Marian Dragomir, potrivit Agerpres.

Autobuzul electric ATP Bus e-UpCity, lansat oficial pe 13 mai, are în total 83 de locuri, o lungime de 12,18 m şi o autonomie de minim 200 kilometri în oraş, care poate fi extinsă până la 360 de kilometri.

"Suntem bucuroşi să răspundem acum solicitării de testare venită din partea societăţii de transport public local Braicar Brăila. E încurajator când ni se transmite faptul că efortul nostru ca şi producători români este apreciat. Vom încredinţa reprezentaţilor transportului local brăilean autobuzul nostru până la data de 2 iulie 2021, toate datele culese de dânşii în această perioadă fiind importante pentru evaluarea la care încă este supus prototipul nostru", a declarat fondatorul ATP Group, Mircea Cirţ.

Preţul de achiziţie al unui asemenea tip de autobuz porneşte de la 350.000-450.000 de euro şi poate creşte în funcţie de dotări.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri