Compania Oil Terminal SA Constanta (OIL) a incheiat contracte de prestari servicii si expeditie, in valoare totala de circa 50 milioane lei (14,8 milioane euro) cu Rompetrol Rafinare Constanta SA si Petrotel-Lukoil SA, potrivit comunicatelor transmise catre Bursa de Valori Bucuresti (BVB).

Contractele cu Rompetrol Rafinare au o valoare de 23,54 milioane lei si sunt valabile pana la sfarsitul anului in curs, potrivit NewsIn. Contractele cu Petrotel-Lukoil au o valoare de 26,2 milioane lei si sunt valabile pana la sfarsitul anului 2007. Oil Terminal a incheiat anul 2006 cu un profit net preliminat de 2,28 milioane lei (peste sase sute mii euro), de peste 2,5 ori mai mic decat in perioada similara a anului anterior, potrivit raportarilor transmise Bursei de Valori Bucuresti.

Cifra de afaceri a companiei in 2006 a fost de 121,5 milioane lei, cu 5% mai mica decat in anul anterior cand operatorul a obtinut o cifra de afaceri de 128 milioane lei.

Actiunile Oil Terminal sunt cotate in categoria a II-a la Bursa de Valori Bucuresti. Actiunile companiei au inchis sedinta de miercuri la pretul de 0,28 lei. Compania are un capital social de 58,24 milioane lei. Actionarul majoritar al Oil Constanta este Ministerul Industriei si Resurselor care detine 61,39%. Broadhurst Investments Ltd. detine 11,66% din companie.