Petrom anunta dezvoltarea la rafinaria Petrobrazi a unei linii tehnologice care va produce o noua generatie de carburanti diesel cu un continut scazut de sulf, conform politicilor europene de mediu, valoarea investitiei fiind de 80 de milioane de euro.
Petrom demareaza prima etapa majora a programului de investitii destinat rafinariei de la Petrobrazi. Este vorba despre instalatia de hidrofinare cu ajutorul careia, din 2008, rafinaria va produce carburanti cu un continut scazut de sulf, de 10 ppm. Intreaga instalatie de la rafinaria Petrobrazi va deveni operationala in ianuarie 2008", se arata intr-un comunicat Petrom, potrivit NewsIn.

Rezervorul de hidro-desulfurare are o lungime de peste 30 de metri, un diametru de 4,5 metri si o greutate de peste 400 tone. Rezervorul de hidro-desulfurare, a carui valoare se ridica la aproape cinci milioane euro, este produs in Germania. Acesta a plecat din Aschaffenburg pe 19 martie pe canalul Rin-Dunare, a strabatut Austria si Ungaria si a intrat in Romania pe la Turnu Severin. Este cel mai mare transport din istoria Petrom.

Pe teritoriul Romaniei, transportul se va desfasura pe apa si pe uscat, pe ruta Turnu Severin, Oltenita, Ploiesti, Petrobrazi. Transportul va parcurge 237 de km pe sosea, de la Oltenita la Petrobrazi.

"Din 2008 vom oferi carburanti mai putin poluanti. Proiectul face parte din programul de retehnologizare a rafinariei Petrobrazi, pentru care am alocat circa un miliard de euro, pana in 2010 si care va contribui la cresterea capacitatii de productie a motorinei la 2,1 milioane tone", a declarat Jeffrey Rinker, membru al Comitetului Executiv al Petrom, responsabil cu activitatea de rafinare.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri