Actionarii producatorului de placi si profile din plastic Romcarbon Buzau au aprobat un program de investitii in valoare de 41,95 milioane lei (12,5 milioane euro).

Programul de investitii poate suferi modificari prin decizia Consiliului de Administratie al societatii, precizeaza comunicatul companiei. Actionarii Romcarbon au aprobat participarea la majorarea capitalului social al firmei Styropan SRL, potrivit NewsIn.

Producatorul de placi si profile din plastic Romcarbon Buzau a realizat in 2006 un profit net de 4,9 milioane de lei, in crestere cu 32 % fata de 2005. Compania a incheiat anul 2006 o cifra de afaceri de 45,6 milioane lei, in crestere cu circa 8 % fata de 2005.

Peste 50% din capitalul social al companiei este detinut, din 2003, de doua societati cu capital taiwanez, Living Plastic Industry (31%) si Unitai International Corp. (29,7%). O participatie semnificativa, de 22,4% are si fondul de investitii Eastern Eagle Fund, restul titlurilor fiind detinute de alti actionari.

Romcarbon Buzau are 457 de angajati si produce placi, folii, tuburi si profile din material plastic. Actiunile Romcarbon Buzau sunt listate la categoria a doua a pietei Rasdaq.


Mai multe articole din sectiunea Companii »Citeste si
Investitie pentru mediu: Romcarbon aloca 4 mil. euro pentru reciclare