Rafinaria Petrotel-LukOil din Ploiesti va investi, in 2007, 40 de milioane de dolari pentru imbunatatirea tehnologiilor de prelucrare a titeiului si pentru implementarea masurilor privind protectia mediului, a declarat directorul general al rafinariei Igor Fedorinov.

Potrivit acestuia, Petrotel a rafinat in 2006, 2,3 milioane de tone de titei. "Pentru acest an, cantitatea de titei rafinat va fi mai mare intrucat in noiembrie 2006 rafinaria a fost oprita timp de doua luni pentru revizia capitala", a spus directorul rafinariei, citat de NewsIn.

Fedorinov a mai aratat ca, desi profitul operational al rafinariei are o valoare pozitiva la nivelul anului 2006, "in privinta profitului net, am iesit cu minus din 2006".

Directorul general al Petrotel-LukOil declara, la sfarsitul anului 2006, ca LukOil Romania vrea sa investeasca in Petrotel, in urmatorii cinci ani, 120 de milioane de dolari in ecologizare si protectia mediului. Scopul acestor investitii este obtinerea autorizatiei integrate de mediu, proces inceput in 2005.

Potrivit oficialilor companiei, pentru Rafinaria Petrotel, LukOil mai planuieste si constructia unei termocentrale in cogenerare pe spatiul acesteia, din 2007.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Citește și
VIDEO Digitalizare în retail: Unde este nevoie de transformare digitală
Setari Cookie-uri