Programul de învățământ dual susținut de Michelin continuă și în 2021 la Liceul Tehnologic „Mihai Viteazul” din Zalău și la Liceul Tehnologic Energetic Câmpina. 20 de locuri sunt disponibile în Zalău, pentru calificările profesionale de mecanic echipamente hidraulice și pneumatice și electromecanic utilaje și instalații industriale și 10 locuri sunt disponibile în Câmpina pentru calificarea profesională electromecanic utilaje și instalații industriale.

Programul de învățământ dual a fost lansat în Zalău în anul 2018 și în Câmpina în anul 2019 cu sprijinul Fundației Corporative Michelin. În ultimii trei ani, peste 70 de elevi au fost beneficiarii celor două programe dezvoltate în comunitățile locale unde Michelin își desfășoară activitatea industrială.

Ne uităm cu bucurie la prima generație de elevi care anul acesta a absolvit ciclul de învățământ dual desfășurat de Michelin în parteneriat cu Liceul Tehnologic „Mihai Viteazul”. Cei 15 absolvenți sunt pregătiți atât la nivel teoretic, cât și practic pentru meseria de mecanic și își pot începe parcursul profesional chiar la Michelin. În septembrie 2021 pornim la drum cu o nouă generație de elevi și avem 20 de locuri disponibile.

Cristian Lazăr, Responsabil Personal uzina Michelin Zalău Anvelope

Programul de învățământ dual susținut de Michelin în Câmpina continuă prin deschiderea unei clase în vederea calificării ca electromecanic.

„Proiectul de învățământ dual dezvoltat împreună cu Liceul Tehnologic Energetic Câmpina este în plină dezvoltare. În septembrie 2021 vom avea 10 locuri disponibile pentru absolvenții clasei a VIII-a pentru calificarea profesională de electromecanic.

Beneficiile programului de învățământ dual sunt nenumărate, atât pentru absolvenții care pornesc la drum dobândind o calificare profesională recunoscută la nivel național, cât și pentru angajatorii locali care sunt în continuă căutare de noi angajați specializați pe diferite domenii. Implicarea Michelin în proiectul de învățământ dual reprezintă una dintre modalitățile prin care contribuim la dezvoltarea socială a comunității locale în mijlocul căreia uzina Victoria a evoluat în ultimii 80 de ani”, a declarat Remus Dragomir, Responsabil Personal uzina Michelin Victoria Florești.

Citește și: Meseriile la care românii nu se mai înghesuie. E „foame” de lăcătuși mecanici, strungari și dulgheri

Programul de învățământ dual se adresează absolvenților clasei a VIII-a și are o durată de cel puțin 3 ani. O mare pondere din programa școlară se bazează pe pregătirea practică a elevilor desfășurată de către și la uzina Michelin.
Dacă în primul an 20% din timp este alocat pregătirii practice realizate în atelierele școlii și în uzină, în anul trei procentul ajunge la peste 70%.

Proiectul de învățământ dual, atât la Zalău, cât și la Câmpina a fost dezvoltat cu sprijinul Fundației Corporative Michelin în 3 etape care au presupus: reabilitarea atelierului cu sprijinul autorităților locale, pregătirea spațiului pentru noile echipamente, dotarea progresivă a atelierului, începând cu materiale de bază și finalizând cu echipamente complexe, utile pentru completarea ciclului de studiu de 3 ani.

Proiectul de sprijin pentru o formare tehnică și profesională în județul Sălaj a fost inițiat cu expertiza tehnică internațională mobilizată de către Ambasada Franței în România și Institutul Francez din România – București, în anul 2018 în cadrul unui Acord de cooperare multilateral (21 de parteneri) fiind reprezentate instituții publice locale și centrale, mediul de afaceri local și unități școlare în vederea realizării unor acțiuni pentru dezvoltarea formărilor profesionale tehnice inițiale și continue în sectorul industrial în unitățile școlare din județul Sălaj participante în rețeaua pilot în cadrul proiectului amintit.

Scopul acestuia e acela de a răspunde mai bine nevoilor de forță de muncă a rețelei de companii din județul Sălaj, într-o abordare globală care să includă toți partenerii interesați de dezvoltarea teritoriului județului Sălaj.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri