Investitia in cele doua instalatii reprezinta unul dintre cele 13 proiecte pe care Mittal Steel Galati s-a angajat sa le incheie pana la sfarsitul anului 2008, in urma unor discutii cu autoritatile de mediu si face parte din Programul de Conformare.

"Mittal Steel Galati este hotarata sa faca toate investitiile necesare pentru a ne incadra in normele de mediu, atat cele romanesti, cat si cele europene", a declarat Augustine Kochuparampil, CEO Mittal Steel Galati. "Implementam un program complex de investitii care ne va permite sa indeplinim cerintele din programul de Conformare de mediu semnat cu autoritatile romanesti si sa utilizam tehnici de ultima ora pentru protectia mediului", a mai adaugat aceasta.

Investitia a fost facuta atat pentru reintroducerea in flux a apelor uzate de la epurarea gazelor arse cat si pentru eliminarea colmatarii de la canalul colector si de la Balta Malina, prin retinerea slamului la sursa si reintroducerea sa in fluxul tehnologic.

Instalatiile prelucreaza 35 de metri cubi de amestec apa - slam pe ora. Apa rezultata prin decantare va avea o concentratie maxima de impuritati de circa 125 mg/l si se va reintroduce in fluxul tehnologic.

Instalatiile sunt in regim de functionare automata, iar performantele sunt monitorizate de Departamentul de Mediu al companiei.

Mittal Steel detine in Romania combinanetele de la Galati si Hunedoara, fabricile de tevi de la Roman si Iasi, si operatorul portuar Romportmet Galati.