Germanii de la TMD Friction vor investi peste zece milioane euro la Caransebes

TMD Friction, unul dintre cei mai mari producatori mondiali de sisteme de franare, va investi peste zece milioane euro intr-o uzina la Caransebes, iar productia va incepe in primul trimestru din 2008. TMD a infiintat pe piata romaneasca compania TMD Friction Romania SRL in Caransebes si a cumparat 67.500 de metri patrati unde va construi uzina. Constructia halei de productie cu o suprafata de 14.400 metri patrati va incepe imediat.

Compania si-a propus sa realizeze in 2008 aproximativ patru milioane de discuri de frana destinate pietei locale, iar in 2009 TMD are ca tinta sa produca 19 milioane de componente de frictiune care vor fi exportate si catre alte parti ale Europei de Est.

"Odata cu fondarea TMD Friction Romania facem un pas mare in extinderea bazei noastre de productie pentru a include si Europa de Est si pentru a ne consolida pozitia in acesta zona a Europei", a spus, potrivit NewsIn, presedintele executiv al TMD Friction, Derek Whitworth.

TMD Friction este unul dintre cei mai mari producatori mondiali de sisteme de frictiune folosite la automobile si de sisteme de franare. TMD are fabrici in Germania, alte cinci tari europene, SUA, Brazilia, Mexic, China, Japonia si Malaezia. Compania are 4.500 de anagajti pe plan mondial si a realizat anul trecut o cifra de afaceri de 662 milioane euro.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Setari Cookie-uri