Directorul adjunct al grupului Gedeon Richter Romania din Targu Mures, Istvan Szabo, a declarat ca se anunta o lupta acerba intre firmele producatoare de medicamente. Szabo a spus ca pe piata farmaceutica din Romania sunt prea multi distribuitori, peste 350. „Daca urmarim ce s-a intamplat pe piata central si est-europeana vedem ca a fost un proces de globalizare foarte puternic, pe piata de retail fiind putini jucatori. in Ungaria, de exemplu, piata este dominata de doi distribuitori mari cu doi - trei jucatori marginali”, a spus Szabo, potrivit NewsIn.

Acesta considera ca si numarul celor din Romania va fi diminuat, de unde si lupta acerba intre firme. Directorul general al grupului, Valeria Dan, a adaugat ca aceasta lupta trebuie sa fie dominata de fair play, iar competenta si calitatea sa decida jucatorii care raman pe piata.

Referindu-se la metodele de castigare a „bunavointei” medicilor de sponsorizare a deplasarilor acestora in strainatate la diverse simpozioane si congrese medicale, condamnate de oficialii Ministerului Sanatatii, Valeria Dan a spus ca aceste practici sunt normale atata timp cat se fac legal.