Grupul farmaceutic Gedeon Richter va inaugura in 2007 noul centru logistic farmaceutic de la Corunca, in urma unei investitii de peste 7 milioane de euro, dovada a expansiunii dinamice inregistrate de companie pe piata romaneasca, mai ales in ultimul an
Potrivit oficialilor Gedeon Richter Romania din Targu Mures, anul 2006 a fost unul de dezvoltare intensa, care a vizat atat productia subsidiarei din Targu Mures, cat si segmentele de distributie si retail farmaceutic.

Cresterea vanzarilor, pe piata interna si externa, a determinat continuarea investitiilor in cadrul sectiilor de productie ceea ce s-a concretizat in marirea capacitatii de productie. De asemenea s-au dezvoltat laboratoarele de control pentru asigurarea standardelor impuse de grupul RG.

in 2006 vanzarile au insumat aproape 12 milioane de unitati comerciale. Exportul si productia in lohn au contribuit semnificativ la cresterea cifrei de afaceri. Pe piata interna au fost lansate 4 produse noi. in anul 2006 grupul Richter a achizitionat 5 distribuitori de medicamente: Sibofarm Sibiu, ABC pharm, Activ Pharma, TMT si Dita Bucuresti.

Centrul Logistic Farmaceutic Corunca, in apropiere de Targu Mures a fost construit dupa normele GDP (Good Distribution Practice). Suprafata depozitului este de 5.000 de metri patrati iar a cladirii administrative de 1000 de metri patrati. Investitia se ridica la 7 mil de euro, iar numarul angajatilor in segmentul distributie depaseste cifra de 450. Pe langa depozitul de produse finite in acest centru va functiona depozitul de distributie a grupului Richter.

Segmentul de retail farmaceutic presupune achizitionarea a inca 41 de firme farmaceutice, urmand a se construi un lant de farmacii de nivel european, conform traditiei Richter. Din cele 72 de farmacii Richter din tara, 14 sunt in judetul Mures, iar sapte in Targu Mures.

Potrivit directorului general al grupului, Valeria Dan, citat de NewsIn, materiile prime si produsele semifinite sunt aduse de la sediul central din Budapesta. Ea a adaugat ca cel mai bine vandut produs pe plan intern este aspirina tamponata. in 2005 vanzarile firmei au atins nivelul de 17,2 milioane de dolari, tot profitul fiind reinvestit.

Gedeon Richter si-a inceput activitatea de productie in Romania in 1998, odata cu achizitia fabricii Armedica din Targu - Mures. in septembrie 2003, grupul ungar a fuzionat cu subsidiara sa, formand Gedeon Richter Romania SA. in acelasi timp, compania are o reprezentanta proprie pe piata romaneasca, Richter Gedeon, care administreaza portofoliul de medicamente importate din Ungaria, in special pe segmentul de contraceptive orale.

Compania farmaceutica Gedeon Richter Romania si-a majorat capitalul social cu 15,59 milioane de lei, la 95,149 milioane lei, prin aportul actionarilor, la sfarsitul lunii noiembrie 2006.

Actionarul majoritar Richter Gedeon Vegyszeti Gyr a subscris si varsat suma de 15,540 milioane de lei (4,4 milioane de euro), prin compensarea creditelor in actiuni si prin aport in numerar, restul de 49,76 mii lei fiind contributia celorlati actionari persoane fizice si juridice. Grupul ungar Richter Gedeon Vegyszeti Gyr detine 99,194% din capitalul social al producatorului de la Targu Mures.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri