Peste 3.000 de salariati din sistemul de distributie a electricitatii din cadrul E.ON Moldova vor intra in greva generala, in cazul in care conducerea societatii nu le va majora salariile cu 35% in acest an, a declarat pentru NewsIn, presedintele Federatiei Sindicale Univers, Adolf Muresan
Potrivit acestuia, cei aproximativ 3.000 de angajati din sistemul de distributie a electricitatii din cadrul E.ON Moldova doresc cresterea salariilor cu 35%, in 2007, in una sau doua etape, pentru ca veniturile lor sa fie la nivelul celor din sistemele energetice din Ungaria, Cehia sau Polonia. "Mai mult, aceasta masura este necesara pentru diminuarea numarului mare de specialisti care renunta la aceste locuri de munca, punandu-se astfel in pericol alimentarea cu electricitate a consumatorilor", a spus presedintele Federatiei Nationale a Sindicatelor din Electricitate "Univers", Adolf Muresan.

"Reprezentantii conducerii E.ON Moldova, insa, au o alta strategie. Ei vor sa modifice contractul colectiv de munca, astfel incat majorarile salariale sa nu se mai realizeze dupa ierarhia existenta in prezent, in functie de pregatirea profesionala", a mai precizat Muresan.

Potrivit acestuia, conducerea societatii urmareste sa tripleze salariile angajatilor din zona de varf, in timp ce muncitorii si cei cu studii medii ar ramane cu aceleasi salarii ca in prezent. "Sindicalistii au solicitat majorarile salariale inca din toamna anului trecut, cand se stabilea bugetul societatii", a subliniat liderul sindical.

Urmatoarele discutii dintre sindicalisti si conducerea E.ON Moldova vor avea loc pe 16 aprilie. "Daca nici atunci nu vom primi asigurari ca toti muncitorii vor avea salarii mai mari, vom incepe procedura de strangere de semnaturi pentru a declansa greva partiala si generala", a mai spus Muresan.

Federatia Nationala a Sindicatelor din Electricitate "Univers" are 40.000 de membri din intregul sector energetic, respectiv distributie, furnizare si transport de electricitate, servicii in domeniu, o parte din hidrocentrale, operatorul pietei de electricitate - OPCOM si Dispecerul Energetic National.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri