Potrivit acestuia, cei aproximativ 3.000 de angajati din sistemul de distributie a electricitatii din cadrul E.ON Moldova doresc cresterea salariilor cu 35%, in 2007, in una sau doua etape, pentru ca veniturile lor sa fie la nivelul celor din sistemele energetice din Ungaria, Cehia sau Polonia. "Mai mult, aceasta masura este necesara pentru diminuarea numarului mare de specialisti care renunta la aceste locuri de munca, punandu-se astfel in pericol alimentarea cu electricitate a consumatorilor", a spus presedintele Federatiei Nationale a Sindicatelor din Electricitate "Univers", Adolf Muresan.

"Reprezentantii conducerii E.ON Moldova, insa, au o alta strategie. Ei vor sa modifice contractul colectiv de munca, astfel incat majorarile salariale sa nu se mai realizeze dupa ierarhia existenta in prezent, in functie de pregatirea profesionala", a mai precizat Muresan.

Potrivit acestuia, conducerea societatii urmareste sa tripleze salariile angajatilor din zona de varf, in timp ce muncitorii si cei cu studii medii ar ramane cu aceleasi salarii ca in prezent. "Sindicalistii au solicitat majorarile salariale inca din toamna anului trecut, cand se stabilea bugetul societatii", a subliniat liderul sindical.

Urmatoarele discutii dintre sindicalisti si conducerea E.ON Moldova vor avea loc pe 16 aprilie. "Daca nici atunci nu vom primi asigurari ca toti muncitorii vor avea salarii mai mari, vom incepe procedura de strangere de semnaturi pentru a declansa greva partiala si generala", a mai spus Muresan.

Federatia Nationala a Sindicatelor din Electricitate "Univers" are 40.000 de membri din intregul sector energetic, respectiv distributie, furnizare si transport de electricitate, servicii in domeniu, o parte din hidrocentrale, operatorul pietei de electricitate - OPCOM si Dispecerul Energetic National.