Conducerea fostului producator de articole din cauciuc Rolast SA Pitesti (RLS), propune actionarilor contractarea unui imprumut de cinci milioane euro, pentru refinantarea activitatilor curente si plata datoriilor. in plata datoriilor societatii sunt incluse si platile compensatorii la sfarsitul procesului de concediere colectiva, spune un comunicat al companiei citat de NewsIn.

Actionarii Rolast Pitesti au decis, la inceputul luni martie, schimbarea domeniului de activitate din productia de articole de cauciuc in inchirierea bunurilor imobiliare proprii si concedierea tuturor angajatilor din cauza imposibilitatii de a obtine profit. "Masura a fost determinata de performantele tot mai slabe ale companiei, chiar si dupa repetatele reorganizari si investitii insocietate, potrivit comunicatului transmis Bursei de Valori Bucuresti. Imobilele vor fi scoase spre inchiriere incepand cu 30 aprilie.

In primele noua luni ale anului 2006, compania a afisat o pierdere de 6,43 milioane lei (1,81 milioane euro), cu 27% mai mare decat in perioada similara a anului 2005, cand pierderile inregistrate de companie au fost de 5,033 milioane lei. Rolast a inregistrat si o scadere de 13,8% a cifrei de afaceri realizata in primele noua luni ale anului, de la 45,596 milioane lei in 2005, pana la 39,300 milioane lei (11,10 milioane euro), in intervalul similar al anului trecut. Pierderile inregistrate de companie in anul 2005 au depasit 11 milioane de lei, la o cifra de afaceri de 59,6 milioane de lei noi.

Rolast a fost infiintata in anul 1990 prin preluarea patrimonului fostei societati Combinatul de Articole Tehnice din Cauciuc Pitesti. Rolast produce articole din cauciuc si are o capacitate instalata de 31.000 tone anual. Capitalizarea companiei este de 33,89 milioane lei (zece milioane euro), corespunzatoare cotatiei de 0,11 lei, inregistrata in sedinta de miercuri.

Rolast are un capital social de 30,8 milioane de lei noi. Compania a fost retrasa de la cota Bursei de Valori Bucuresti, iar titlurile Rolast se tranzactioneaza in prezent la categoria necotate, sub simbolul RLS.

in strucutra actuala a actionariatului Naniero Investments Limited detine 50,59%, iar Romanian Investments Fund detine 14,62% din capitalul social al companiei. Mir Asset Management SRl controleaza 13,5% din capitalul companiei, iar Citibank Romania 6,10%.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri