Mega Image va elimina anual circa 117 tone de plastic prin renunțarea la folia pre-stretch și înlocuirea tacâmurilor de unică folosință din plastic.

Măsura de renunțare la folia pre-stretch a fost adoptată în urma unui proces derulat în cadrul departamentului de Logistică, în urma căruia s-a observat că înfolierea rastelelor cu folie de plastic necesită un timp considerabil de acțiune atât în depozite, cât și în magazine, generând în același timp și o cantitate însemnată de folie de plastic consumată anual.

După cercetarea pieței și testarea soluțiilor propuse de furnizori, s-a decis implementarea unor pereți textili, reutilizabili, cu ajutorul cărora se vor securiza rastelele. Aceștia au o durată de viață de până la 5 ani și pot fi montați pe jumătatea inferioară a rastelului, pentru o încărcare mai ușoară a părții superioare, permițând în același timp și o curățare ușoară, cât și o schimbare facilă a cârligelor sau corzilor, în cazul deteriorării.

În ultimii ani, au fost adoptate mai multe măsuri cu obiectiv de reducere a poluării și protecție a mediului prin reducerea consumului de plastic, reutilizarea și reciclarea deșeurilor din plastic:

  • Retragerea din magazine și înlocuirea cu produse realizate din materiale biodegradabile a tuturor produselor marcă proprie din plastic de unică folosință;
  • Pungile de cumpărături din plastic au fost inlocuite cu alternative realizate din material compostabil si biodegradabil;
  • Introducerea săculeților reutilizabili, din material textil sau sintetic la zona de fructe și legume și sacoșelor reutilizabile Mega Chic;
  • Colectarea și reciclarea PET-urilor și dozelor de aluminiu de la consumatori, in 13 centre de reciclare din Bucuresti;
  • Colectarea, compactarea și reciclarea tuturor ambalajelor secundare și terțiare din carton și plastic.
  • Renunțarea la fereastra din plastic la pungile de panificație confecționate din hârtie certificată FSC și înlocuirea acesteia cu fereastră din hârtie, care a adus o scădere de 33 de tone a cantității de plastic comercializate.
  • Sticlele de plastic de suc fresh Mega Apetit din magazine au fost înlocuite cu variante care conțin 30% plastic reciclat.

Sursa foto: Mega Image

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri