Antreprenorii români aşteaptă de la şeful statului să readucă stabilitatea în Guvern şi încrederea în clasa politică, deoarece nimic durabil nu se va putea construi în timpul crizei politice prelungită care se preconizează, se menţionează într-o scrisoare deschisă transmisă miercuri lui Klaus Iohannis de organizaţia Romanian Business Leaders, care reuneşte peste 200 de antreprenori români.

După un an cu dificultăţi economice nemaiîntâlnite, dar şi după alegerile din 2020, mediul privat şi societatea per ansamblu au sperat la 4 ani de linişte politică, în care eforturile să fie concentrate pe construcţia economică şi pe reformele administrative, potrivit Agerpres.

Conform scrisorii deschise transmise şefului statului, antreprenorii români au investit foarte mult timp şi energie pentru îndeplinirea următoarelor proiecte, de la care aveau aşteptări din partea statului: implementarea cu profesionalism a Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă pentru o Românie prosperă, simplificarea administrativă pentru o Românie competitivă, digitalizarea administraţiei pentru o Românie modernă, modernizarea sistemului de învăţământ pentru o Românie cu adevărat educată şi gestionarea eficientă a pandemiei pentru o Românie însănătoşită.

"A trecut deja aproape un an din cei 4 până la noul ciclu electoral, şi nu doar că nu au fost făcute progrese prea mari, dar şi ce a fost început urmează a fi blocat de lupte politice sterile şi pierzătoare pentru români şi România", se menţionează în document.

Romanian Business Leaders îi aminteşte preşedintelui că în decembrie 2020, la învestirea noului Guvern, a declarat că "cetăţenilor români li s-au promis restructurarea Statului, reforme importante în Sănătate, Educaţie, în marile sisteme publice, reducerea birocraţiei dar şi combaterea eficientă a pandemiei, campania de vaccinare, relansarea economiei, respectul pentru contribuabili. Toate aceste lucruri vor fi livrate, trebuie să fie livrate.

Astăzi aceste vorbe rămân fără acoperire, pentru că în criza politică prelungită care se preconizează şi pentru care nu se întrevede o rezolvare, nu se va putea construi nimic durabil, atrage atenţia Romanian Business Leaders.

"Domnule Preşedinte, motivul pentru care vă adresăm această scrisoare este acela că instituţia Preşedinţiei are datoria de a readuce stabilitatea şi încrederea în clasa politică, exercitând rolul constituţional de mediator între puterile politice, punând în frunte interesele României. Asta este ceea ce aşteaptă cetăţenii acestei ţări de la dumneavoastră, asta ne dorim şi noi, antreprenorii români", potrivit scrisorii transmise şefului statului.

Romanian Business Leaders oferă o platformă de acţiune şi de implicare socială pentru peste 1.000 de antreprenori şi de directori executivi. Activităţile de RBL derulate au implicat, până în prezent, peste 100.000 de români - antreprenori aspiranţi, liceeni, antreprenori la început de drum sau cu experienţă, români din diaspora sau din mediul rural, traineri, vorbitori şi lideri din educaţie.

RBL este membru fondator al Coaliţiei pentru Dezvoltarea României, iniţiativă privată care oferă o bază coerentă pentru consultare cu Guvernul şi cu alte instituţii publice pe teme care au impact asupra climatului economic şi de afaceri din România.

Sursa foto: Unsplash

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri