Petrom va comercializa pe piata romaneasca, incepand din luna iulie, motorina cu un continut de 2% biodiesel, dupa ce a semnat un contract pentru achizitia acestuia de la Prio Biocombustibil, societate din Grupul Martifer.

Potrivit comunicatului, Prio Biocombustibil va livra, in acest an, catre Petrom o cantitate totala de circa 20.000 de tone de biodiesel, urmand ca in 2008 cantitatea livrata sa creasca pana la 50.000 de tone. Biodieselul va fi amestecat cu motorina in cele doua rafinarii ale Petrom si va fi livrat pe piata din Romania, incepand cu luna iulie a acestui an. "Peste 8 milioane de euro sunt destinati investitiilor in Arpechim si Petrobrazi, astfel incat sa putem prelua biodieselul in amestec. Vrem sa asiguram clientilor nostri carburanti mai putin poluanti, la fel de performanti, care intrunesc toate normele de calitate si mediu ale Uniunii Europene", a declarat, responsabilul cu activitatea de rafinare din cadrul Comitetului Executiv al Petrom, Jeffrey Rinker.

Prio Biocombustibil va inaugura unitatea de producere a biodieselului de la Lehliu Gara, in prima jumatate a acestui an. "Cu o capacitate industriala de 100.000 de tone ce va fi atinsa inainte de sfarsitul primului semestru al acestui an, Martifer va fi primul producator de biodiesel din Romania.

In urmatorii ani, grupul intentioneaza sa isi dezvolte semnificativ activitatile in Romania in domeniul agriculturii (rapita si floarea soarelui), sa investeasca intr-o noua unitate de extragere a uleiului si sa dubleze capacitatea de productie de biodiesel", a spus directorul general executiv al Martifer Group, Carlos Martins.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri