Activitatea de productie a companiei Rompetrol Rafinare va fi intrerupta pentru 15 zile, in perioada 15-30 aprilie, pentru desfasurarea unor operatiuni tehnologice programate (regenerarea periodica a catalizatorului din instalatia de reformare catalitica), potrivit unui anunt al companiei.

“Este o operatiune normala, necesara mentinerii si imbunatatirii indicatorilor calitativi ai produselor noastre. Perioada a fost stabilita conform istoricului de functionare a instalatiei, iar furnizarea produselor petroliere catre clientii Rompetrol Rafinare nu va avea de suferit, fiind asigurata din stocurile rafinariei”, a declarat Cosmin Turcu, director general Rompetrol Rafinare.

In perioada mentionata, Contractorul General al Grupului Rompetrol, compania Rominserv, va finaliza o serie de proiecte de investitii ale rafinariei - aferente programului de crestere a capacitatii de rafinare pana la 5 milioane tone de materie prima pana in 2009. Printre acestea se numara instalarea de turnuri de racire modulare, montarea de analizoare on-line si robineti de reglare performanti, precum si optimizarea unor procese/instalatii, in baza unor studii realizate impreuna cu Solomon Associates (lider mondial in servicii de benchmarking pentru industria de rafinare) si KBC Process Technology Anglia. Valoarea totala a lucrarilor se ridica la aproximativ 5,5 milioane de dolari.

Rompetrol Rafinare a consemnat anul trecut un record din punct de vedere al cantitatilor de materie prima procesate, ajungand la o capacitate reala utilizata de 3,7 milioane tone, comparativ cu 3,26 milioane tone in 2005 si 1,15 milioane tone in 2000, inainte de preluarea acesteia de catre Grupul Rompetrol. Volumul ridicat de materii prime procesate a fost posibil datorita investitiilor considerabile efectuate in anii precedenti.