Libra Internet Bank a atras 27,8 de milioane de euro de la investitori printr-un plasament privat de obligațiuni. Această sumă are rolul de a susține suplimentar planurile de dezvoltare ale băncii, axate pe strategia de nișă și pe orientarea către tehnologiile digitale noi în banking.

Investitorii au cumpărat obligațiunile printr-un plasament privat, derulat în perioada 22-23 septembrie 2021. Operațiunea a fost intermediată de Raiffeisen Bank, în calitate de coordonator global și manager, precum și de Alpha Bank Romania, în calitate de manager, cu asistență juridică acordată emitentului de către firma internațională de avocatura CMS.

„Reușita acestui plasament este o dovadă clară a încrederii investitorilor în planurile noastre de dezvoltare. Faptul că suntem o bancă puternică și dinamică, cu o mare capacitate de dezvoltare provenită dintr-o strategie solidă, clară și sustenabilă, reprezintă cheia acestui succes. Le mulțumim investitorilor și ii asigurăm că acest moment important ne motivează să devenim și mai performanți”, a declarat Emil Bituleanu, Director General al Libra Internet Bank.

Se apreciază că Libra Internet Bank va ajunge, pornind de la această mutare, să atragă mai multe astfel de finanțări prin plasare de obligațiuni care să-i intereseze pe investitorii din piața de capital.

„Prin acest prim plasament de obligațiuni de tip senior, Libra Internet Bank a reușit să-și consolideze baza de datorii eligibile (MREL). De asemenea, banca s-a adresat unei noi categorii de investitori din piața de capital, cea a investitorilor instituționali. Astfel, s-au creat premisele ca banca să devină un emitent recurent de obligațiuni, cu potențial de a mobiliza resurse financiare de la o gamă largă de finanțatori”, a comentat Iuliana Musat, Senior Director, Raiffeisen Investment Banking.

Citeste si:
Utilizatorii TransferGo pot face transferuri instant către 4 bănci...
TransferGo, parteneriat cu...

„Această emisiune de obligațiuni arată încă o dată complementaritatea între piața de capital și piața bancară, creându-se astfel un ecosistem în care piața financiară devine mai eficientă și ne bucurăm să fim parte din această transformare. Suntem încântați că am putut să transferăm experiența Alpha Bank în proiecte legate de diversificarea surselor de finanțare prin emisiuni de obligațiuni către Libra Internet Bank”, potrivit lui Periklis Voulgaris, Vicepreședinte Executiv Wholesale Alpha Bank România

Obligațiunile urmează să fie admise la tranzacționare pe segmentul principal al Bursei de Valori București, categoria Obligațiuni Corporative, prin intermediul Alpha Bank România. Obligațiunile sunt de tip senior, denominate în euro, cu o maturitate de 7 ani și cu o rată a dobânzii de 4,25%, plătibilă anual. Valoarea nominală a unei obligațiuni este de 100.000 euro.

Sursa foto: Libra Internet Bank

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Filip Bodoc
Filip este preocupat de feluritele tipuri de limbaj și de modul în care acestea însoțesc și determină legăturile indivizilor și ale comunităților și obișnuiește să își finalizeze observațiile scriind. Absolvent al Facultății de Istorie a Universității din București și specializat pe Relații Internaționale, el consideră că instituțiile de pe teritoriul unui stat – și mai cu seamă cele economice – sunt într-o strânsă întrepătrundere cu...

Te-ar putea interesa și:

Setari Cookie-uri