Firmele din industria HoReCa şi-au oprit activitatea în unele judeţe şi localităţi unde se depăşeşte pragul de 6 la mie, a afirmat preşedintele Alianţei pentru Turism (APT), Dragoş Anastasiu.

„Sunt anumite judeţe şi localităţi în care s-a oprit business-ul din nou, în pofida faptului că autorităţile ne spun că nu vor mai închide economia. Iată că au închis-o. Şi cu cine a început? Cu HoReCa, tot ce înseamnă eveniment, restaurant şi aşa mai departe. Unde se depăşeşte pragul de 6 la mie sunt închise. Lipsa de predictibilitate a fost şi este o chestiune aproape de negestionat pentru această industrie. Lipsa de predictibilitate se combină cu lipsa ajutorului de stat, care fie nu a fost, fie nu a fost suficient, fie nu a fost la timp şi în continuare nu este. Dacă în Germania avem al cincilea val de ajutoare, în România încă nu l-am gestionat pe primul. Aşa zisa Măsură 2 nici măcar nu a ajuns la final, iar pe măsura cu 20% diferenţă de cifră de afaceri între 2019 şi 2020 încă nu s-au terminat evaluările şi banii probabil că vin anul viitor", a subliniat Dragoş Anastasiu, în cadrul evenimentului "România Economic Forum".

Preşedintele APT a precizat că marea masă a IMM-urilor "fie nu va supravieţui, fie va supravieţui cu sechele".

"Cine nu a fost prevăzător şi nu şi-a pus resurse deoparte, în aceste momente e la terapie intensivă, dacă nu cumva a murit deja. Şi fiecare este pe cont propriu într-o industrie devastată. Sunt unii care într-adevăr au pus deoparte, au ştiut ce să facă, au avut management de risc, au supravieţuit şi vor supravieţui. În schimb, marea masă a IMM-urilor, fie nu va supravieţui, fie va supravieţui cu sechele. Asta este de unde pornim - şi atunci întrebarea este încotro ne îndreptăm", a mai spus Dragoş Anastasiu.

Totodată, în ceea ce priveşte "finanţatorii", preşedintele APT spune că s-a pornit de la o relaţie "extrem de tensionată".
Acesta susţine că oportunitatea este la turiştii străini "pentru că noi, cu turiştii români, o să avem întotdeauna un turism de weekend şi de vacanţă: când au o vacanţă copiii şi când este frumos afară", scrie Agerpres.

"Turiştii străini vin şapte zile, vin cu avioanele, nu vin cu maşinile, deci nu ne înghesuim pe autostradă către soare sau către munte şi este un alt tip de turist, acela, în general seniorul cu bani pe care noi nu prea îl avem în România, din păcate", a adăugat preşedintele APT.

Sursa foto: Agerpres

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri