Elrond Network, dezvoltatorul românesc de tehnologie blockchain a anunțat achiziția Capital Financial Services S.A. (ce activează pe piață sub brandul Twispay), companie licențiată de Banca Națională a României (BNR) să opereze că instituție emitentă de moneda electronică în Spațiul Economic European.

Achiziția include transferul integral al acțiunilor Capital Financial Services S.A., care ar putea astfel permite startupului Elrond să lanseze accesarea de servicii financiare, conform cu reglementările în vigoare. Compania ar putea astfel oferi utilizatorilor săi, printre altele, conturi cu IBAN, carduri prepaid atașate și procesarea de plăti cu moneda electronică reglementată.

Ultimul pas necesar pentru finalizarea achiziției Capital Financial Services S.A. este aprobarea Băncii Naționale a României(BNR). Acesta este un pas de importantă strategică, iar Elrond Network va continuă să ofere în mod transparent informații despre aceste demersuri până la finalizarea lor.

Având calitatea de membru principal Visa și MasterCard, Capital Financial Services S.A. prestează servicii de procesare de plăți pentru mai mult de 300 de comercianți online, printre care și Blue Air, cea mai mare companie aeriană care funcționează pe teritoriul României.

„Elrond are obiectivul principal de a crea infrastructură pentru un sistem financiar global de mare viteză, transparent și ușor de accesat de absolut oricine. Pentru îndeplinirea acestui obiectiv suntem în conversație cu toate autoritățile competențe, asigurându-ne că operăm în deplină concordanță cu legislația Europeană. Transferuri de fonduri efectuate aproape instantaneu, la costuri de 100 de ori mai mici, cu mai multă transparență, la orice ora din zi și din noapte, ar aduce beneficii imense atât utilizatorilor, comercianților, cât și firmelor și instituțiilor financiare.” a spus Beniamin Mincu, CEO Elrond Network.

Monedele electronice au fost create că o alternativă digitală pentru bani, cu scopul de a automatiză tranzacțiile financiare precum plățile sau comerțul electronic. Elrond Network dorește să dea substanță și să îmbunătățească utilitatea acestui cadru, care este deja funcțional și bine reglementat, prin adăugarea unei tehnologii blockchain care este rapidă, scalabila și are costuri insignifiante.

„Această combinație perfectă dintre tehnologia blockchain dezvoltată de Elrond, expertiză echipei Capital Financial Services S.A. în zona serviciilor financiare reglementate și licențele deținute, crează premisele necesare pentru începutul unei evoluții importante a eficienței serviciilor financiare”, a spus Augustin Dobre, CEO Twispay.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri