Compania Vae Apcarom SA Buzau a obtinut anul trecut un profit net de 2,35 milioane lei (aproape 700.000 euro), de doua ori mai mic fata de cel realizat in anul anterior, pe fondul scaderii usoare a cifrei de afaceri, potrivit raportarilor companiei transmise vineri catre Bursa de Valori Bucuresti., informeaza NewsIn.

In 2005, Vae Apcarom afisase un profit net de 4,78 milioane lei. Compania a realizat anul trecut o cifra de afaceri de 50,46 milioane lei (14,95 milioane euro), in scadere cu 1,9% fata de anul 2005, cand Vae Apcarom a avut o cifra de afaceri de 51,45 milioane lei.

Peste 94,8% din profitul net realizat in 2006 va fi utilizat pentru dezvoltarea societatii, potrivit companiei. Actionarii producatorului de aparate de cale ferata din Buzau au aprobat si bugetul de venituri si cheltuieli pentru anul in curs, care prevede realizarea unei cifre de afaceri de 15,9 milioane euro in 2007 si obtinerea unui profit net de 1,31 milioane euro.

Conducerea Vae Apcarom a anuntat ca intentioneaza sa largeasca obiectul de activitate al companiei prin adaugarea operatiunilor de mecanica generala si fabricarea echipamentelor de ridicat si a elementelor de dulgherie de lemn si metal.

Actiunile societatii buzoiene sunt tranzactionate la categoria a doua a Bursei de Valori Bucuresti din data de 20 iunie 1997. Principalul actionar al companiei este VAE Aktiengesellschaft care detine 86,31% din capitalul social al firmei, ca urmare a unei tranzactii incheiate in luna februarie 2007. Compania austriaca si-a majorat detinerea de la 77,4% la 86,31%.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri