Electrica va investi peste 140 milioane euro in 2007 pentru construirea de noi retele de electricitate si pentru modernizarea celor existente, a declarat citat de NewsIn, directorul de privatizare din cadrul societatii, Catalin Stancu. "In 2007 vom investi peste 140 milioane de euro pentru constructia de retele noi si pentru reabilitarea celor existente", a spus Stancu.

Potrivit acestuia, in urmatorii trei-cinci ani, Electrica va dezvolta capacitati de producere a energiei cu o putere de peste 400 MW. "Vom cheltui peste 200 milioane euro pentru construirea de capacitati de producere a energiei din resurse eoliene cu o putere totala de 200 MW", a mai adaugat directorul de privatizare.

Ministrul economiei si finantelor, Varujan Vosganian, a anuntat ca in acest an trebuie finalizata privatizarea distributiei de energie si a microhidrocentralelor, odata cu demararea privatizarii termocentralelor.

Recent, executivul a aprobat o hotarare de guvern care stabileste ca electrificarea Romaniei se va incheia in 2009, racordarea la sistemul energetic national urmand sa aiba loc etapizat. Potrivit datelor furnizate de Ministerul Economiei si Comertului, in Romania exista la ora actuala 67.738 de gospodarii neelectrificate, racordarea la retea a acestora necesitand investitii de aproximativ o jumatate de miliard de lei.