COSMETIC PLANT, unul dintre principalii producători locali de cosmetice, aniversează anul acesta trei decenii de la înființare. În tot acest timp, compania a dezvoltat un portofoliu de peste 140 de sortimente dezvoltate în propriile laboratoare din Cluj-Napoca. Prezente astăzi în cele mai mari lanțuri de retail, farmacii și magazine naturiste din țară, produsele COSMETIC PLANT au obținut 15 premii în cadrul unor prestigioase competiții internaționale, marcând și multiple premiere pe plan local prin prisma ingredientelor inovatoare folosite în rețete.

O mare parte din produsele dezvoltate de COSMETIC PLANT conțin ingrediente inovatoare ce au reprezentat o premieră pe piața cosmeticelor din România. Printre acestea se numără produsele ce au la bază Vitamina C Tetra liposolubilă, acidul hialuronic 4D, canabidiolul, Olea Vitae – ingredient premiat, uleiul de măsline ozonizat și extractul de bujor.

De exemplu, în anul 2018, compania a lansat o gamă formată din 6 produse ce au la bază Vitamina C Tetra, o formă liposolubilă, mult mai stabilă, cu proprietăți net superioare vitaminei C clasice. Aceasta are o rată de pătrundere în țesut de 3 ori mai mare decât a acidului ascorbic, este mult mai stabilă la oxidare, lumină puternică și temperatură înaltă, menținându-și proprietățile timp îndelungat, nu exfoliază sau irită pielea și se convertește în Vitamina C în totalitate. La fel cum apei îi este greu să pătrundă prin ulei, pătrunderea Vitaminei C clasice prin stratul lipidic este complicată din cauza faptului că aceasta este solubilă în apă. Astfel că rămâne la suprafața pielii și poate acționa doar ca antioxidant (fotoprotector), fără a avea alte roluri, dar și aici își pierde repede eficiența deoarece nu este stabilă la lumină, aer, oxidare.

O altă formulă lansată în premieră de către compania clujeană a fost reprezentantă, în 2019, de un nou set de produse de îngrijire a tenului realizat din ingrediente inovatoare, precum: Olea Vitae, acid hialuronic 4D și canabidol (CBD). Olea Vitae este un ingredient inovator premiat cu medalia de aur în cadrul “In-Cosmetics Global Paris 2019”, acidul hialuronic 4D combină 4 tipuri de acid hialuronic cu mase moleculare diferite care acționează în straturile diferite ale pielii, iar CBD-ul (canabidiol) reprezintă un principiu activ din extract de cânepă, folosit în premieră de către un producător de cosmetice din România.

Anul trecut, în 2020, compania a adus în atenția consumatorilor din România o nouă premieră, de data aceasta în categoria produselor pentru protecție solară, respectiv OZON, prima gamă de produse SunCare din România cu ulei de măsline ozonizat. Obținut prin ozonizarea uleiului de măsline, acesta are o capacitate sporită de penetrare în piele și se absoarbe mai repede. Cremele și emulsiile care au la bază uleiul de măsline ozonizat au o structură mai ușoară, cu o senzație de uleios redusă – beneficii importante în cazul unor produse de protecție solară. Uleiul de măsline ozonizat îmbină excelent acțiunea antioxidantă, antiinflamatoare și regenerantă a ozonului cu cele emoliente, hidratante și hrănitoare ale uleiului de măsline. Uleiul de măsline ozonizat eliberează gradual oxigen activ în formă moleculară stabilă către substraturile biologice, asigurând astfel oxigenarea intensă a pielii, reducând iritația și roșeața acesteia prin îmbunătățirea circulației sangvine locale și a sănătății țesuturilor.


Cea mai recentă lansare în premieră pe plan local o reprezintă produsele ce au la bază extractul de bujor. Extractul de bujor este folosit în medicina tradițională chineză de peste două mii de ani pentru a ajuta la calmarea iritațiilor pielii. Datorită proprietăților antioxidante, extractul de bujor inhibă producerea radicalilor liberi indusă de poluare și de fumat. Datorită conținutului în molecule active, acționează pentru a uniformiza culoarea pielii prin corectarea roșeții excesive și reducerea petelor pigmentare datorate înaintării în vârstă. COSMETIC PLANT utilizează extractul de bujor în 4 produse distincte: cremă hidratantă, cremă antirid tonifiată, loțiune de corp hidratantă și cremă de mâini hidratantă.


Toate produsele și inovațiile COSMETIC PLANT pot fi descoperite și în magazinul online www.cosmeticplant.ro.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri